Bibliotekos palėpėje skambėjo muzika ir poezija

Bibliotekos palėpėje skambėjo muzika ir poezija

Vasario 4-osios vakarą Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos jaunimo skyriuje sklandė poezijos mūza Polymnija ir muzikos mūza Euterpė.

Sausakimšoje, bet jaukioje bibliotekos palėpėje muzikos garsai, susipynę su poezijos kalba, sukūrė nepaprastą nuotaiką. Tai Vydūno gimnazijos dešimtokai pakvietė visus į renginį, skirtą Metų knygos rinkimams.

Jau dešimtą kartą Lietuvos skaitytojai kviečiami išrinkti Metų knygą, ir netrukus bus paskelbtos keturios Metų knygos: poezijos, prozos, jaunimo ir vaikų literatūros.

Vakaras bibliotekoje buvo skirtas poezijai. Poetas Mindaugas Nastaravičius, kurio knyga „Mo“ pretenduoja tapti Metų knyga, - renginio svečias, ir jo kūryba taip pat mokinių interpretuojama.

Kokia yra šiuolaikinė poezija? Kaip jaunas žmogus ją supranta ir vertina? Kodėl svarbu suvokti, jog nekomercinis menas reikalauja išskirtinio požiūrio? Tokie ir panašūs klausimai kilo dešimtokams, besidomintiems neprogramine literatūra, mėginantiems suprasti ir savaip interpretuoti poetinį tekstą. Įvairių meno šakų sintezė – tai poetinio teksto interpretacijos rūbas. Į kokį rūbą pavyko įvilkti dešimtokams šiuolaikinę poeziją, galėjo stebėti vakaro svečiai.

Nuotaiką padėjo kurti fleitos melodijos, gitarų skambesys, dešimtokų atliekamos dainos, o bibliotekoje atidaryta tapybos ir fotografijų paroda veiks visą vasario mėnesį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder