Dainius Pavalkis žada griežtesnę vadovėlių turinio priežiūrą

Dainius Pavalkis žada griežtesnę vadovėlių turinio priežiūrą

Šiais metais ne į pirmą skandalą dėl abejotino mokyklinių vadovėlių turinio patenkantis švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis žada vadovėlių leidybą prižiūrėti labiau – įvesti privalomą jų recenzavimą. Vadovėlių turinio patikros bus pradedamos nuo kitų metų.

„Vadovėlių kontrolė manęs asmeniškai netenkina. Per daug suliberalizuota. Tas konkuravimas tarpusavyje pagal vadovėlių kokybę neduoda tokio kokybės pagerėjimo, kokio buvo tikimasi. Matyt, vėl teks griežtinti jų priežiūrą, tam tikrą kontrolę, ir labai tikiu, kad įkurtas Pedagogikos institutas bus tinkamas smegenų centras tam atlikti“, – antradienį LNK žinioms pareiškė D. Pavalkis.

Pasak Nacionalinio egzaminų centro direktorės Saulės Vingelienės, anksčiau vadovėliai buvo išbandomi mokyklose.

„Išbandant pasimatydavo klaidos, prastesnė metodika. Dabar kai be išbandymo, be rimtesnio ekspertavimo pasirodo vadovėliai, tai kartas nuo karto kyla skandalai, kad vadovėliuose randama dalykų, kurių neturėtų būti“, – teigė S. Vingelienė.

Kaip pranešė LNK žinios, Lietuvoje paaugliai gimnazijose rusų klabos mokomi iš vadovėlių, kuriuose skleidžiama informacija ir apie Rusijos lyderį Vladimirą Putiną, ir apie Kremliui lojalų dainininką Olegą Gazmanovą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder