Gerai besimokantiems studentams valstybė žada kompensuoti mokestį už studijas

Gerai besimokantiems studentams valstybė žada kompensuoti mokestį už studijas

Švietimo ir mokslo ministerija primena, kad Vyriausybė yra patvirtinusi tvarką, pagal kurią valstybė grąžins už studijas sumokėtus pinigus geriausiems už mokslą mokantiems bakalauro ir vientisųjų studijų studentams, pradėjusiems studijuoti 2009 m. ir vėliau. Kompensacijų skaičius bus nustatytas pagal valstybės finansuojamų vietų skaičių ir gali siekti iki 10 proc. studijų krepšelių skaičiaus.

Atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes numatoma, kad kitais metais kompensacijas gaus apie 3 proc. geriausiai besimokančiųjų šiemetinių antrakursių. Kompensavimą vykdys Valstybinis studijų fondas pagal aukštųjų mokyklų pateiktus geriausių studentų sąrašus.

Kartu Švietimo ir mokslo ministerija atkreipia dėmesį į pastaruoju metu viešojoje erdvėje skelbiamus juridinių asmenų siūlymus – už mokslą mokantiems studentams pretenduoti į visišką arba dalinį studijų įmokų finansavimą r ėmėjų lėšomis. Norintieji jį gauti turėtų mokėti registracijos mokestį.

Švietimo ir mokslo ministerija niekaip nėra susijusi su šiomis iniciatyvomis ir jų neremia. Visa atsakomybė už akcijose skelbiamų įsipareigojimų vykdymą ir galimas finansines pasekmes tenka akcijų iniciatoriams. Susidomėjusiems panašaus pobūdžio iniciatyvomis rekomenduojama įsigilinti į akcijos sąlygas ir atsakingai pasverti savo sprendimus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder