Geriausi Lietuvos studentai gaus vardines stipendijas

Geriausi Lietuvos studentai gaus vardines stipendijas

Geriausi Lietuvos studentai gaus vardines Lietuvos Respublikos prezidentų stipendijas.

Įsakymą dėl stipendijų skyrimo pasirašė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Stipendijas gaus po penkis geriausiuosius iš visų 6 studijų sričių: vienas kolegijų, po du universitetų bakalauro ir magistro pakopų studentams.

Humanitarinių mokslų, socialinių mokslų bei menų studijų studentams bus teikiama 15 Antano Smetonos vardinių stipendijų, 10 biomedicinos ir fizinių mokslų atstovų gaus Kazio Griniaus vardo stipendijas, o 5 geriausi technologijos mokslų studentai gaus Aleksandro Stulginskio vardo stipendijas.

Šiemet stipendijos skiriamos ne tik už akademinius pasiekimus, bet ir už aktyvią mokslinę veiklą. Taip siekiama paskatinti studentus rinktis tyrėjo kelią.

Stipendijos skiriamos vieniems studijų metams, universitetų ir kolegijų bakalauro studentams jos bus 650 litų, magistrantams - 910 litų per mėnesį.

Iš 24 universitetų studentams numatytų stipendijų 12 stipendijų atitenka Vilniaus universitetui, šešios - Kauno technologijos universitetui, po dvi - Klaipėdos universitetui ir Aleksandro Stulginskio universitetui, po vieną - Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentams.

Iš šešių kolegijoms numatytų stipendijų po dvi gaus Vilniaus kolegijos ir Kauno kolegijos studentai, vieną - Alytaus kolegija. Fizinių mokslų srities kandidatų kolegijos nepateikė.

Trijų Lietuvos Respublikos prezidentų vardinės stipendijos pradėtos teikti 1995 m. Iki 2008 m. jos buvo kasmet skiriamos šešiems studentams pagal tris prezidentų studijų kryptis. Du gabiausi teisės ir politikos mokslų studentai gaudavo Antano Smetonos, medicinos ir visuomenės sveikatos studentai - Kazio Girniaus, žemės ūkio mokslų studentai - Aleksandro Stulginskio vardo stipendijas.

2008 m. buvo priimtas sprendimas išplėsti stipendijų gavėjų ratą, padidinti apdovanojamų studentų skaičių. Prezidentų stipendijų teikimas pastaruosius dvejus metus buvo sustabdytas.

Švietimo ir mokslo ministerija planuoja siūlyti Vyriausybei nuo kitų metų teikti ir prezidento Algirdo Brazausko vardo stipendiją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder