Gimnazijos renovacija: brangiau, bet įvyks

Gimnazijos renovacija: brangiau, bet įvyks

Vydūno gimnazijai pagaliau sušvito šviesa tunelio gale - prasideda pastato renovacija.

Numatyta apšiltinti gimnazijos pastato sienas bei stogą, taip pat renovuoti šildymo sistemą. Tam skirtas Europos Sąjungos (ES) fondų lėšas būtina panaudoti iki šių metų rugsėjo 1 d.

"Šis projektas vis strigo. Įvykdavo pirkimai, juos apskųsdavo. Per paskutinį pirkimą buvo pasiūlytos aukštesnės kainos, nei buvo planuota, tad dabar iš miesto biudžeto šiam projektui reikia skirti daugiau pinigų. Tačiau šito nepadarius nuplauks ES fondų skirtos lėšos", - kad negalima daugiau tempti gumos ir reikia pradėti gimnazijos renovaciją, sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Strateginės plėtros skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

Jos duomenimis, anksčiau buvo suplanuota, kad Vydūno gimnazijos renovacija atsieis per 586 tūkst. eurų. Pagal dabartines kainas skaičiuojama, kad renovacija kainuos jau per 745 tūkst. eurų. Dalį lėšų - beveik 319,5 tūkst. eurų - planuojama gauti iš ES fondų, tad skaičiuojama, kad iš Savivaldybės biudžeto šalia planuotų 266 tūkst. eurų dabar reikės skirti dar beveik 159 tūkst. eurų.

"Laukimo procesas ir taip jau labai ilgai užsitęsė, tad būtų nekorektiška, jei mes nepritartume skirti papildomai lėšų šios gimnazijos renovacijai", - sakė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Jam pritarė ir kiti komiteto nariai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder