Ilgalaikė tarptautinė dviejų mokyklų draugystė

Ilgalaikė tarptautinė dviejų mokyklų draugystė

Hermano Zudermano gimnazijos moksleivių grupė rugsėjo 7-16 dienomis dalyvavo tarptautiniame projekte su Vokietijos Liubeko miesto Baltik mokyklos ir Lenkijos mokyklos moksleiviais. Projekto dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Liubeko miesto istorija,  lankydami muziejus ir kitas įžymias  miesto vietas.

Liubeko miestas garsėja saldumynais - marcipanais. Lankydamiesi marcipanų muziejuje Niederegger patys pasigamino  marcipaninių saldainių.

Moksleiviams didelį įspūdį visiems paliko Hamburgo mieste aplankytos vietos: Kunsthalle (meno galerija), Miniatur Wunderland: iš miniatiūrinių figūrėlių sukurti miestai, transporto priemonės, žmonės ir  t.t. Moksleiviai turėjo galimybę susipažinti su neregių gyvenimu, praleisdami 1,5 val. tamsoje ir atlikti visus veiksmus nematant. Ši patirtis sujaudino visus,  privertė susimąstyti ir palyginti neregio ir matančio žmogaus gyvenimus.

Projektą apvainikavo Hamburgo mieste aplankytas miuziklas „Aladinas“. Įspūdingos dekoracijos, nuostabūs šokėjai ir puikūs operos solistai leido visiems pasijausti  šios garsios pasakos herojais.

Už šią įvairiapusišką ir įdomią projekto programą esame dėkingi Baltik mokyklos mokytojai ir projekto vadovei Margrit Schimanke.

Hermano Zudermano gimnazija ir Baltik mokykla šiemet švenčia savo 25-ečius. Šio gražaus jubiliejaus proga linkime mokykloms ilgų bendradarbiavimo metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder