Kandidatas į švietimo ir mokslo ministro postą D. Pavalkis: studijų srityje būtinas socialinis teisingumas

Kandidatas į švietimo ir mokslo ministro postą D. Pavalkis: studijų srityje būtinas socialinis teisingumas

Kandidatas į švietimo ir mokslo ministro postą Dainius Pavalkis įsitikinęs, jog socialinis teisingumas privalo dominuoti ir studijų srityje.

"Socialinis teisingumas turi būti ir studijų srityje. Negali būti taip, kad tarp studentų, tarpusavyje besiskiriančių per 0,01 balo, vienas moka už mokslą, o kitas - ne. Apie šią problemą reikia diskutuoti ir, manau, kad rasime sprendimus", - trečiadienį po susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaitė kalbėjo jis.

Paklaustas, kokiomis temomis kalbėjosi su šalies vadove, kandidatas į ministrus atskleidė, jog buvo diskutuojama švietimo bei pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai klausimais.

"Prezidentė pasveikino mane su antru anūku - įteikė saldainį", - rodydamas saldumyną juokėsi jis.

Pasiteiravus, ką D. Pavalkis turi bendro su švietimo sritimi, jis pažymėjo, jog jau nuo 1984-ųjų esąs švietimo sistemos dalis, t. y. dirbo dėstytoju. Kandidatas atskleidė, jog angliškai su šalies vadove nebendravo, nes tam esą "net nekilo reikalas", mat jis yra dirbęs Londone.

Prezidentės galimo sprendimo jis nebuvo linkęs prognozuoti.

"Pamatysime. Palaukime Prezidentės dekreto, jeigu toks bus", - teigė jis.

Klausimo, ar neatrodo, jog į švietimo ir mokslo ministro postą jis yra siūlomas kaip atsarginis variantas, D. Pavalkis nenorėjo komentuoti, o pasiteiravus, kokias didžiausias problemas mato švietimo srityje, kandidatas taip pat nebuvo linkęs atskleisti.

"Jūs, gerbiamieji, manęs netardykite labai smarkiai, nes Vyriausybės darbas vyksta pagal programą. Aš esu skaitęs ją ir, jeigu būsiu patvirtintas, nesu gi laisvas savo sprendimais", - sakė jis.

Trečiadienio rytą šalies vadovė taip pat buvo susitikusi su kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministrės postą Algimanta Pabedinskiene, tačiau pastaroji susitikimo komentuoti nebuvo linkusi.

Anksčiau Darbo partijos Švietimo ir mokslo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms vadovauti siūlytų Virginijos Baltraitienės ir Loretos Graužinienės kandidatūras atmetė Prezidentė, ir pirmadienį A. Butkevičius teikė Vyriausybę be dviejų ministrų.

A. Butkevičius Seime Vyriausybės programą pristatė antradienį.

Planuojama, kad Seimas ketvirtadienį balsuos dėl Vyriausybės programos.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder