Kelionė per gyvenimo pokyčius

Kelionė per gyvenimo pokyčius

Mes, Klaipėdos "Varpo" gimnazijos antrokės Santa Jančiauskaitė ir Erika Jonušaitė, bei dvi mokytojos A. Skeivytė ir A. Čigienė šį rudenį savaitei išvykome į Lenkiją rašyti knygos apie gyvenimo pokyčius.

Mūsų gimnazija dalyvauja tarptautiniame projekte "Kelionė per gyvenimo pokyčius" ("A Journey Through Changes of Life") tad buvome pakviestos į Trzabinijos miesto (50 kilomentrų nuo Krokuvos) viešąją socialinę vidurinę mokyklą. Į ją atvyko ir delegacijos iš Lenkijos, Vokietijos, Anglijos, Turkijos, Latvijos, Portugalijos, Graikijos ir Italijos. Kūrėme pirmąją elektroninės knygos "A Journey Through Changes of Life" dalį, kuri turėjo papasakoti apie transporto keitimąsi Europoje.

Apsistojome lenkų šeimose, kasdien mokykloje turėjome užsiėmimų: kaligrafijos pamoką, įvairių projektinių darbų, turėjome galimybę pamatyti kitos šalies gyvenimo būdą, susiradome kitataučių draugų, lavinome anglų kalbos įgūdžius. Daug sužinojome apie lenkų kultūrą, ragavome lenkų tradicinių patiekalų, girdėjome lenkų liaudies dainų. Keliavome po miestus ir aplankėme daug muziejų. Supratome, kad lenkai yra labai religingi žmonės. Didelį įspūdį paliko kelionė į Krokuvą, kur turėjome galimybę pamatyti ir sužinoti apie Vavelio pilį, katedrą. Plaukėme Vyslos upe ir matėme Krokuvos kraštovaizdį.

Labiausiai atmintyje įstrigo kelionė į Veličkos druskų kasyklą, kuri įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder