Klaipėdiečiai puikiai pasirdė atrankoje į Lietuvos policijos mokyklą

Klaipėdiečiai puikiai pasirdė atrankoje į Lietuvos policijos mokyklą

Visą savaitę Lietuvos policijos mokykloje (toliau - LPM) vyko rimta konkurencinė kova dėl galimybės mokytis LPM. 219 jaunuolių, dalyvavusių atrankoje, siekė įgyvendinti savo svajonę - tapti policijos pareigūnais, bet, deja, sėkmė lydėjo ne visus. Atrankos barjerą įveikė ir nuo rugsėjo 1-osios į mokslus LPM kibs 156 kursantai.

Po atrankos paaiškėjo, jog sumaniausias ir fiziškai stipriausias jaunimas gyvena Alytaus, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse. Būtent šių apskričių jaunimui geriausiai sekėsi atrankoje.

LPM mokysis 24 asmenys iš Alytaus apskrities, 23 - iš Klaipėdos, 21 - iš Vilniaus. Taip pat neblogai sekėsi ir Marijampolės atstovams - 19 kursantų yra iš šios apskrities. Iš Kauno apskrities į LPM įstojo 13 vaikinų ir merginų, iš Panevėžio ir Šiaulių apskričių - po 12 jaunuolių, iš Tauragės ir Telšių - po 11, o iš Utenos - 10 kursantų.

Atrankos komisijos nariai pasakojo, kad šįmet gerokai nustebino atrankoje dalyvavusios dailiosios lyties atstovės.

„Jau po pirmų atrankos dienų, kuomet pretendentams teko įveikti bendras fizinio pasirengimo užduotis, atkrito beveik 40 merginų, tačiau kiti atrankos etapai merginoms sekėsi neblogai“, - pasakojo LPM viršininko pavaduotojas Antanas Matusa.

Iš 95 kandidačių į LPM įstojo net 46 merginos. Dar nėra buvę tokių metų, jog net 30 proc. visų besimokančių kursantų būtų merginos.

Į LPM įstoti norėjo 124 vaikinai, bet priimti tik 110. Anot A. Matusos, atrankos neįveikę vaikinai arba buvo nepasiruošę fiziniams normatyvams, arba jiems koją pakišo prasti egzaminų įvertinimai.

Nuo rugsėjo 1-osios LPM Klaipėdos padalinyje mokysis 104 kursantai, o Mastaičiuose - 52.

Šių metų lapkričio mėnesį bus organizuojama dar viena atranka į LPM, todėl visi tie, kurie nespėjo susitvarkyti stojimo dokumentų, galbūt pritrūko laiko pasitikrinti sveikatą, laukiami lapkričio mėnesį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder