Klaipėdos neįgalieji jaunuoliai viešėjo Kaliningrade

Klaipėdos neįgalieji jaunuoliai viešėjo Kaliningrade

Neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" jaunuoliai lankėsi Kaliningrade, kur dalyvavo tarptautiniame neįgaliųjų meno festivalyje "Mes esame pas tave, Rusija". Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio renginys Kaliningrade. Festivalyje akcentuotas įvairių kultūrų neįgalių žmonių pasirodymas per judesį, dainą, rankų darbų parodą.

Be to, tai - galimybė bendrauti, bendradarbiauti, pasidalinti gerąja patirtimi. Atstovai iš Lenkijos, Ukrainos, Švedijos ir Rusijos puikiai pristatė savo šalį vokalu, choreografiniais pasirodymais, teatro studija, šokiu. Neįgaliųjų rankų darbų paroda žavėjo išradingumu, spalvingumu. Grupių atstovams buvo galimybė susieiti prie apskrito stalo, šių teminių susitikimų metu, pagalvota apie bendrus planus, kaip kurti strategiją, kaip padidinti neįgaliųjų galimybes bendrauti, išreikšti save. Pasidalinta patirtimi, kokiomis metodikomis dirbama su žmonėmis, turinčiais negalią kitose šalyse.

Klaipėdiečius maloniai nustebino ir lydinčiųjų darbą palengvino didelis savanorių būrys - I. Kanto universiteto socialinio darbo studentai. Studentai buvo pasiruošę padėti ne tik fiziškai, bet, mokantys atvykusios delegacijos kalbą, vertėjavo šventės metu, bendradarbiavo, lydėjo neįgaliuosius scenoje ir mieste. Šventė nebuvo nuobodi, jaunuoliai bendravo, juokavo, jiems vietiniai baikeriai rodė programą, važinėjo savo motociklais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder