Klaipėdos pianistai triumfavo Latvijoje

Klaipėdos pianistai triumfavo Latvijoje

Gruodžio 4 d. Latvijos mieste Koknese vykusiame VII tarptautiniame P. Čaikovskio vardo jaunųjų pianistų konkurse sėkmė lydėjo klaipėdiečius.

J. Karoso muzikos mokyklos moksleivės Anastasijos Miškevič grojimas buvo įvertintas konkurso grand prix ir 1-ąja vieta. Šios mokyklos moksleivė Emilija Šukytė laimėjo 3-iąją vietą. Abi mergaites paruošė mokytoja Vaiva Purlytė.

Palankaus komisijos vertinimo sulaukė ir J. Kačinsko muzikos pianistas Klement Jeremčiuk, laimėjęs 3-iąją vietą (mokytoja - T. Žagarienė), taip pat šios mokyklos mokinių Robertos Balčiūtės ir Salomėjos Galdikaitės ansamblis pelnė 3-iąją vietą (jų mokytojos - J. Brun ir E. Ambrozaitienė). Diplomas įteiktas ir Anai Voločko (mokytoja Vanda Šarkuvienė). Konkurso atidarymo koncerte puikiai pasirodė J. Kačinsko muzikos mokyklos jaunoji pianistė Jelizaveta Šeršniova (mokytoja Vanda Šarkuvienė.)

Apie meilę pianinui

Daugiausiai laurų nuskynusi dešimtmetė Anastasija Miškevič dar groja fleita ir puikiai piešia, lanko Vaikų ir jaunimo dailės studiją "Varsa". Pernai mergaitės piešinys Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusiame konkurse pelnė prizą. Dar viena Anastasijos svajonė - lankyti karatė treniruotes.

"Man reikšminga ir muzika, ir dailė. Menas yra nuostabus pasaulis: jame gera atsidurti, būti, tačiau reikia daug valandų dirbti, kad gerai pagrotum sudėtingą kūrinį. Aš stengiuosi perteikti savo jausmus, būna, kad jaučiu nerimą, o kartais - ramybę. Norėčiau, kad sėkmė šiame konkurse būtų žingsnis į didesnę sėkmę. Turiu gerą mokytoją", - sakė Anastasija.

"Lietuvos talentų" konkurse publikos palaikymo sulaukęs dvylikametis Klement Jeremčiuk buvo atviras: "Kai atėjau į muzikos mokyklą, dar nežinojau, kokias galimybes turi skirtingi instrumentai ir kuriuo iš tiesų norėčiau groti. Man sakė, kad pianinas turi begalę puikių savybių; kol kas nežinau, ar tai tiesa. Bet šis instrumentas man vis labiau patinka, kaip ir juo atliekama muzika, kai man pavyksta įsijausti", - sakė berniukas.

"Vieną kūrinį grojome prie vieno instrumento, o kitus du - prie atskirų. Atlikome Čaikovskio ir kitų rusų kompozitorių kūrinius. Dviese groti, susiderinti sunkiau, nes mes esame skirtingų temperamentų, tačiau ansamblyje - drąsiau ir jaukiau. Pianinas atspindi daugelį kitų instrumentų, mums patinka jo daugialypiškumas. Konkurso vertinimas pasirodė keistas, nes 1-oji ir 2-oji vieta niekam net ir nebuvo skirta", - sakė Roberta Balčiūtė ir Salomėja Galdikaitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder