Klaipėdos universiteto rektorius - jau su skeptru

Klaipėdos universiteto rektorius - jau su skeptru

Klaipėdos universitete (KU) penktadienį įvyko penktojo rektoriaus Eimučio Juzeliūno inauguracijos iškilmės.

Pernai rugpjūčio pabaigoje KU Tarybos narių išrinktas naujasis rektorius iškilmių metu pirmą kartą apsivilko tamsiai mėlynos spalvos tuniką ir togą, pasipuošė regalijomis ir paėmė į rankas skeptrą - valdžios simbolį.

"Deramai atstovauti ir garsinti Klaipėdos universitetą Lietuvoje ir užsienyje, atsakingai vykdyti įsipareigojimus Konstitucijai ir universiteto bendruomenei, drąsiai priimti šiandien aukštosios mokykloms tenkančius iššūkius ir permainas, kopti į mokslo aukštumas", - viešai prisiekė naujasis rektorius.

Inauguracijos kalboje naujasis uostamiesčio Alma Mater vadovas ne tik padėkojo artimiesiems, mokytojams, dėstytojams bei rėmėjams, bet ir prisiminė Klaipėdos krašto šviesuolius, kurie jį įkvėpė dirbti, atskleidė savo troškimus bei tikslus - kad KU taptų stipriu, konkurencingu universitetu Baltijos šalių regione.

"Kas prasideda universitete - tas keičia pasaulį. Todėl man didelė garbė ir atsakomybė priimti šias pareigas", - sakė jis.

Naująjį rektorių pasveikino ceremonijoje dalyvavę KU Tarybos ir Senato nariai, Lietuvos universitetų rektoriai, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Seimo nariai, Klaipėdos, Kretingos ir Neringos merai, akademinė visuomenė.

Prof. habil. dr. E. Juzeliūnas - penktasis KU rektorius. Per 25-erius šio universiteto gyvavimo metus jam vadovavo Donatas Švitra, Stasys Vaitekūnas, Vladas Žulkus, Vaidutis Laurėnas.

INFORMACIJA

Eimučio Juzeliūno biografija
1981 m. baigė Vilniaus universitetą.
1994 m. - habilituotas fizinių mokslų daktaras.
Nuo 1981 m. - Chemijos ir chemijos technologijos instituto (nuo 1992 m. Chemijos institutas) mokslo darbuotojas, nuo 1995 m. - vyriausiasis mokslo darbuotojas, nuo 2001 m. - direktorius.
1994 m. ir nuo 1998 m. - Vilniaus pedagoginio universiteto dėstytojas, nuo 2002 m. - profesorius.
Nuo 2002 m. - Europos Komisijos Marijos Sklodovskos-Kiuri tarptautinis stipendiatas Kembridžo universitete.
Nuo 2014 m. rugpjūčio 27 d. - Klaipėdos universiteto rektorius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder