KU vadovybė pradėjo Rektoriaus popiečių-susitikimų seriją

KU vadovybė pradėjo Rektoriaus popiečių-susitikimų seriją

Rugsėjo 11 dieną Klaipėdos universitete (KU) įvyko pirmoji Rektoriaus popietė-susitikimas. Prasidėjus naujiems akademiniams metams, nuspręsta glaudžiau bendradarbiauti su akademinės bendruomenės nariais, studentais, universiteto ambasadoriais, socialiniais ir verslo partneriais.

Pirmajame susitikime su laikinai KU rektoriaus pareigas einančiu prof. dr. Artūru Razbadausku susitiko Klaipėdos miesto tarybos nariai – KU ambasadoriai, kurie yra baigę studijas, dirbę ar iki šiol dirbantys universitete. Šiuo metu Klaipėdos miesto taryboje yra 13 KU ambasadorių. Susitikime dalyvavo šie nariai: Arūnas Barbšys, Arvydas Cesiulis, Vytautas Čepas, Rimantas Didžiokas, Tomas Meškinis, Vygantas Vareikis. Į susitikimą atvyko ir Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė Asta Lapinskienė.

KU rektorius, kreipdamas į Tarybos narius, trumpai pristatė šiandieninę universiteto situaciją: „Nepaisant nepalankios viešosios nuomonės apie uostamiesčio universitetą, į bakalauro studijas stojančiųjų sumažėjo tik 9 procentais. Klaipėdos miesto kontekste rezultatas yra geras, nes į kolegijas stojančiųjų sumažėjo gerokai daugiau.“ Be to, KU rektorius akcentavo KU aktyviai vykdomą mokslinę veiklą. „Reikia priminti, kad Klaipėdos universiteto mokslininkai praėjusiais metais laimėjo 5 nacionalines dotacijas, kurių bendra suma sudaro 3,5 mln. Eur. Esame antras universitetas, laimėjęs tiek mokslinių projektų, ypač jaunųjų mokslininkų kategorijoje. Universitetas daugiau kaip 50 procentų lėšų surenka vykdydamas mokslinius tyrimus.“

A. Razbadauskas akcentavo, kad tiek KU veiklos priemonių optimizavimo plane 2018–2019 metams, kuriam pavasarį pritarė LR Vyriausybė, tiek Klaipėdos miesto proveržio strategijoje „Klaipėda 2030“, numatyta glaudžiai bendradarbiauti su Klaipėdos miesto ir regiono savivalda.

KU mokslo ir meno prorektorė doc. dr. Rita Vaičekauskaitė susirinkusiesiems pristatė Inovacijų ekosistemą, kurią universitetas taikys Klaipėdos regione: „Inovacijų ekosistemos esmė – bendras viešojo ir privačiojo sektorių darbas.“ Inovacijų ekosistema nukreipta į talentų pritraukimą ir ugdymą. Talentų pritraukimas akcentuojamas ir Klaipėdos miesto strategijoje „Mėlynasis proveržis 2030“. „Į KU kasmet įstoja apie 11–12 abiturientų šimtukininkų. Džiugu, kad Klaipėdoje jų skaičius auga. Šiais metais į KU įstojo 7 šimtukininkai iš Klaipėdos miesto. Taigi universitetas yra patrauklus gabiausiems moksleiviams iš pajūrio regiono“, – kalbėjo prorektorė.

KU vadovybė Klaipėdos miesto nariams priminė pedagogų trūkumo problemą Klaipėdos mieste. Neseniai Švietimo ir mokslo ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Klaipėdos regione 2022–2026 metais gerokai padaugės mokinių. „Mokytojų trūksta jau dabar, naivu tikėtis, kad studentas, baigęs studijas Vilniuje ar Kaune, atvyks dirbti į Klaipėdą“, – Seimo nariams kalbėjo laikinai KU rektoriaus pareigas einantis prof. dr. A. Razbadauskas.

„Klaipėda yra pirmasis miestas, kuriame pradėti rengti pedagogai. Šiemet dėl partnerystės su Vytauto Didžiojo universitetu į KU ugdymo mokslų studijas įstojo 112 studentų. Tačiau esant tokiam dideliam pedagogų trūkumui regione, tai yra lašas jūroje“, – kalbėjo KU mokslo ir meno prorektorė R. Vaičekauskaitė.

Po susitikimo Klaipėdos miesto tarybos nariai aplankė KU Jūros tyrimų instituto laboratorijas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder