Mokestis - vieniems mėnesinis, kitiems dieninis

Mokestis - vieniems mėnesinis, kitiems dieninis

Darželių darbuotojai, kurie maitinasi darbovietėje, nenori mokėti mėnesinio mokesčio už maisto gaminimą, kaip nustatyta darželinukų tėvams. Todėl jiems siūloma palikti galimybę mokėti už maisto gamybą kasdien po 1,60 Lt.

Tokia "aukštoji matematika" stebina vicemerą Vytautą Čepą.

"Iš kur tie įkainiai? Ateini į restoraną - pasiimi kotletą ir sumoki už jį. Juk nemoki atskirai už maisto produktus ir už maisto gaminimą. O kodėl darželiuose - aukštoji matematika. Paskui ir sėdi vienoje įstaigoje dešimtys buhalterių", - dėl keistos tvarkos pyko V. Čepas.

Tačiau, pasak Klaipėdos miesto savvaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, piktintis nėra ko. Tokia tvarka egzistuoja jau seniai.

Iki šių metų sausio 1 dienos ikimokyklinio ugdymo įstaigų bei Regos ugdymo centro (RUC) darbuotojai ir šios įstaigos Socialinio skyriaus ugdytiniai, kurie naudojasi maitinimo paslauga, už maisto gaminimą kasdien mokėdavo 1,60 Lt.

Nuo sausio darželinukams buvo nustatytas mėnesinis mokestis už maisto gamybą.

Tačiau darželių bei RUC darbuotojams, kurie naudojasi maitinimo paslauga įstaigose, įkainis už patiekalų gamybą nebuvo nustatytas. Šie asmenys turi teisę maitintis minėtose įstaigose, tačiau kilo problemų, kaip jie turi atsiskaityti už patiekalų gamybą.

"Į mus kreipėsi įstaigų vadovai, kad darželių darbuotojams ir Regos ugdymo centro ugdytiniams mėnesinis mokestis negali būti taikomas, nes jie maitinasi ne kiekvieną dieną. Todėl ir siūloma jiems palikti galioti dienos įkainį", - situaciją paaiškino L. Prižgintienė.

Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigose nuo sausio 1 d. kas mėnesį tėvai už vaiką moka 34 litų maisto gaminimo mokestį, nepaisant nuo lankytų dienų skaičiaus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder