Mokyklų valgyklos: pelnas svarbiau nei vaikų sveikata

Mokyklų valgyklos: pelnas svarbiau nei vaikų sveikata

Tėvai, davę vaikams pinigų mokykliniams pietums, dažnai net neįsivaizduoja, kas iš tiesų keliauja į jų atžalų skrandį. Nors mokyklų bufetuose jau seniai uždrausta pardavinėti įvairius saldumynus bei gazuotus gėrimus, "Vakarų ekspreso" žurnalistai aplankę kelias mokyklas patys įsitikino, kad ne visur šitų draudimų paisoma.

Saldumynų vaikams negailinčios "gerosios" valgyklų vedėjos teisinasi - esą jei jos neparduos, vaikai jų vis tiek parsineš iš šalia esančio prekybos centro. Teisinamasi ir tuo, kad mokyklų valgykloms esą labai sunku pačioms save išlaikyti, tad norint dirbti pelningai nėra lengva atsisakyti prekių, kurios lentynose paprastai neužsiguli. Be to, esą bufetuose nerasi nieko išskirtinio - tik tai, ką tėvai ir patys vaikams perka parduotuvėse.

Nors tėvams nėra paprasta kontroliuoti, ką vaikai valgo mokyklų valgyklose, visgi sužinoję, kad jose prekiaujama neleistina produkcija, jie turėtų informuoti ne tik mokyklos vadovybę, bet ir kontroliuojančią instituciją - Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kurios inspektoriai kartais ir patys savo nuožiūra "pradžiugina" valgyklų darbuotojus netikėtais vizitais. Tiesa, tokių didžioji dalis mokyklų sulaukia vos kartą per dvejus metus.

Beje, nuo kitų mokslo metų pagal naujai priimtą tvarką tokių patikrinimų metu galės dalyvauti ir tėvai, tiesa, tik kaip stebėtojai. Visgi tikimasi, kad ši naujovė įneš daugiau skaidrumo.

Daugiau skaitykite dienraštyje 'Vakarų ekspresas".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder