Negalią turinčių vaikų tėvams - "Atokvėpio" paslauga

Negalią turinčių vaikų tėvams - "Atokvėpio" paslauga

Nuo balandžio 1-osios Klaipėdoje bus pradėta teikti nauja socialinė paslauga tėvams ir globėjams, auginantiems vaikus, kuriems nustatyta sunki negalia.

Klaipėdiečiai, auginantys vaikus iki 12 metų, kuriems nustatyta sunki negalia, nuo balandžio galės pasinaudoti trumpalaikės socialinės globos paslauga, kurią teiks BĮ Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namai.

Šios įstaigos vadovė Aušra Nikolajevienė "Vakarų ekspresui" teigė, jog trumpalaikės socialinės globos poreikis Klaipėdoje tikrai jaučiamas.

"Dažnai tenka išgirsti, perskaityti, kad mamos, auginančios vaikus su sunkia negalia, pasakoja, kad neturi galimybės atsikvėpti, apie darbą visai nekalbu. Dažnai jos neturi galimybės išeiti iš namų, nes palikti tokį vaikelį yra nesaugu. Tuomet kilo mintis - kodėl nepritaikius kitų šalių patyrimo ir neįdiegus paslaugėlės, kad mamos, auginančios vaikučius su sunkia negalia, galėtų grįžti į darbo rinką ar paprasčiausiai galėtų turėti atokvėpio valandėles ir gyventi visavertį, gražų gyvenimą", - kalbėjo A. Nikolajevienė.

Taip pat buvo atlikta ir apklausa, kurios metu paaiškėjo, kad norinčiųjų naudotis tokia paslauga tikrai būtų. Pokalbininkės teigimu, norisi padėti šeimoms, kurios yra atsidavusios savo atžaloms, ir palengvinti jų gyvenimą.

"Atokvėpio" paslaugą planuojama teikti ne trumpiau kaip 12 valandų per parą, iki 6 mėnesių per metus arba iki 5 parų per savaitę.

Vienu metu bus galima priimti 8 vaikus, kuriems bus skiriamas Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų Socialinės globos skyriaus specialistų dėmesys. Planuojama, kad paslauga norinčių pasinaudoti šeimų atžalomis rūpinsis socialiniai darbuotojai, slaugytojai bei jų padėjėjai, užimtumo specialistai, logopedai, psichologai, masažuotojai, ergoterapeutai, kineziterapeutai, gydytojai, dietistai ir sielovados darbuotojai.

Mokestis už "Atokvėpio" paslaugą, pasak A. Nikolajevienės, bus nustatomas atsižvelgiant į jos teikimo trukmę, tačiau suma negali viršyti 80 proc. vaiko mėnesinių pajamų, tad jei mokestis viršytų pajamas, perviršį kompensuos Savivaldybė.

Norintieji pasinaudoti trumpalaike socialinės globos paslauga, gali kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyrių arba tiesiogiai į BĮ Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų administraciją.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder