Protingiausiųjų titulas - "Žemynos" gimnazijai

Protingiausiųjų titulas - "Žemynos" gimnazijai

Klaipėdos universiteto surengtoje viktorinoje "Klaipėdos mokyklų protų kovos 2011" protingiausiųjų titulas atiteko "Žemynos" gimnazistams. Iš viso savo jėgas išbandė net vienuoliką Klaipėdos mokyklos komandų.

Šiemet dalyvavo "Vėtrungės", "Varpo", "Aukuro", "Baltijos", Vytauto Didžiojo, Hermano Zudermano, Eduardo Balsio menų gimnazijos, dvi "Žemynos" gimnazijos komandos, Vydūno vidurinės mokyklos komanda bei "Ąžuolyno" gimnazistai, pernai pripažinti nugalėtojais.

Kiekvienai mokyklai atstovauti privalėjo septyni mokiniai. Viktorina buvo sudaryta iš keturių dalių, kurios kiekviena turėjo po dešimt klausimų. Užduotis sudarė humanitarinių, jūrų technikos, menų fakultetų klausimai bei išsamus klausimynas apie Klaipėdos universitetą. Atsipūsti "proto kovų" dalyviams pertraukėlių metu padėjo Klaipėdos universiteto studentai, atlikdami muzikinius kūrinius - jie puikiai reprezentavo universitetą.

Viktorinoje varžėsi patys sumaniausi ir protingiausi. Vyko arši kova. Iki paskutinės minutės lyderiai nebuvo aiškūs. Vėliau nugalėtojai teigė, kad renginys jiems be galo patiko, o paklausus, ar buvo specialiai ruoštasi, nedelsiant sulaukėme atsakymo, kad mokiniai dieną prieš skaitė knygas bei domėjosi Klaipėdos universiteto istorija.

Pergale besidžiaugiantys "Žemynos" gimnazistai tvirtino, kad laimėti nebuvo sunku, kai dirbama kolektyviniu darbu bei aplinką supa puiki atmosfera. Prizines vietas laimėjusios komandos buvo apdovanotos vertingais prizais. Paklausus apie kitas "Žemynos" mokyklos pergales buvo atsakyta, kad vos prieš porą mėnesių laimėtas "Šauniausios Klaipėdos mokyklos" vardas. Tai jau antra "Žemynos" gimnazijos pergalė šiemet.

"Klaipėdos mokyklų protų kovų 2011" komandos pasiskirstė taip:

1. "Žemynos" gimnazija (1 komanda)

2. Vytauto Didžiojo gimnazija

3. "Ąžuolyno" gimnazija

4. Eduardo balsio menų gimnazija

5. Vydūno vidurinė mokykla

6. "Varpo" gimnazija

7. Hermano Zudermano gimnazija

8. "Vėtrungės" gimnazija

9. "Baltijos" gimnazija

10. "Žemynos" gimnazija (2 komanda)

11. "Aukuro" gimnazija.

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder