Reabilituota Ievos Simonaitytės kūryba

Reabilituota Ievos Simonaitytės kūryba

Pirmą kartą per Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį devintokams bus ne tik privaloma perskaityti Ievos Simonaitytės kūrinį "Aukštujų Šimonių likimas", bet ir išsamiau susipažinti su šios autorės asmenybe.

Kad tai aktualu daugeliui klaipėdiečių, byloja ir visai neseniai viešojoje erdvėje užvirusi karšta diskusija. Klaipėdiečiai piktinosi, kam iš viso galėjo ateiti į galvą neįtraukti šios autorės kūrinių į privalomą programą.

Beje, nuo šiol išsamiai mokiniai susipažins ne tik su I. Simonaityte, bet ir su kita svarbia Mažosios Lietuvos asmenybe - Vydūnu.

Pasigedo

"Jau po 10 metų dabartiniams moksleiviams turėsime teisintis, kodėl vieną ar kitą mokyklą, gatvę ar biblioteką pavadinome I. Simonaitytės vardu, nes jie apie tokią rašytoją nebus nieko girdėję", - piktinosi socialiniuose tinkluose vienas aktyvus klaipėdietis.

Netruko užvirti karšta diskusija.

"Kaip galima baigti mokyklą, nesužinojus kas tokia buvo Grėtė?"- stebėjosi viena moteris.

"Įtariu, kad programų sudarytojai iš viso neišmano, kas yra Mažoji Lietuva. Mane išgąsdinote... "Blūdas" ateina modernizmo pavidalu", - sunerimo kita.

Buvo akivaizdu, kad šiems klaipėdiečiams itin skaudu, jog programas sudarinėjantys klerkai iki šiol neskyrė deramo dėmesio šiai iškiliai asmenybei.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder