Šokio studentai šąla ir dūsta

Šokio studentai šąla ir dūsta

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino fakulteto šokio specialybės studentai nepatenkinti studijų sąlygomis. Šokiui nepritaikytose auditorijose studentams dažnai tenka kęsti šaltį.

Akademijos vadovai teigia, kad išeitis – arba renovuoti apleistas patalpas, arba statyti naują fakultetą.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino fakultetas ruošia aktorius, choreografus, vaizdo operatorius, režisierius, teatrologus, ir tai dar ne viskas.

Už studijas per metus studentai moka nuo 11 iki 18 tūkst. litų, tačiau daugelis mokymosi sąlygomis nepatenkinti. Šokio specialybės studentai tvirtina, kad auditorijos nepritaikytos šokiui: dažnai tenka kęsti šaltį, trūksta oro.

„Labai sudėtinga dirbti: turime fiziologinę problemą, nes yra labai šalta. Pasišildome, tačiau čia nėra vėdinimo ir trūksta deguonies“, – konstatuoja Aira Naginevičiūtė, Muzikos ir teatro akademijos šiuolaikinio šokio dėstytoja ir režisierė.

„Grindys nėra pritaikytos šokimui – jos yra beprotiškai šaltos, neapšiltintos. Reikalingos specialios grindys, kurios šiek tiek amortizuotų. Net jei visą dieną šildai auditoriją, atsiguli ant grindų ir jauti, kaip skverbiasi šaltis“, – pasakoja šiuolaikinio šokio specialybės studentė Agnietė Lisičkinaitė.

„Atrodo, kad akademija rūpinasi studentais: turime salę, linoleumą, čia atnešė šildytuvus. Viskas kaip ir gerai, bet [...] kai pasakom, kad reikia šilumos, atneša vieną šildytuvą, o kad jis mus dusina, niekas nereaguoja. Kaip ir negali sakyti, kad niekas mumis nesirūpina, kad blogos sąlygos, bet norėtųsi, kad giliau pažiūrėtų į problemą“, – aiškina A. Lisičkinaitė.

Žiemą šokėjai repetuoja auditorijose, kuriose maždaug 14 laipsnių šilumos.

„Tai labai pavojinga šokėjo kūnui: visi sąnariai šąla. Nesvarbu, kiek tu judėtum – tau gali prakaitas žliaugti, bet atsiguli ant grindų ir iš karto visas kūnas šąla. Tai yra labai nesveika“, – tikina ir šiuolaikinio šokio specialybės studentė Greta Grinevičiūtė.

Būdas, kaip būtų galima palengvinti mokymosi sąlygas studentams, sako fakulteto dekanė – statyti naują fakultetą.

„Galimi du keliai: arba renovacija, arba iškelti visą akademiją į naują vietą ir statyti naują Muzikos ir teatro akademijos miestelį, t.y. sukurti naują kūrybinį telkinį Stalo kalno papėdėj kartu apjungiant Dvariono muzikos mokyklą ir Čiurlionio menų gimnaziją“, – svarstė Elona Bajorinienė, Muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino fakulteto dekanė.

Daugumoje nerenovuotų Teatro ir kino fakulteto patalpų stovi šildytuvai ir drėgmės rinktuvai. Tai padeda kovoti ne tik su šalčiu, bet ir su pelėsiais, kurių tvaikas jaučiasi vos pravėrus dalies auditorijų duris.

Teatro ir kino fakulteto dekanė sako, kad neradus sprendimo, kai kurių specialybių studentams teks nuomoti patalpas kitur.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder