Studentai: Finansų ministerija PSD lengvatomis siūlo skaldyti akademinį jaunimą

Studentai: Finansų ministerija PSD lengvatomis siūlo skaldyti akademinį jaunimą

Šalies studentija skaldoma Privalomo sveikatos draudimo (PSD) lengvatomis, teigia studentai.

Finansų ministerija siūlo PSD įstatymo pataisomis valstybei drausti tik jaunesnius nei 25 metų nuolatinių studijų studentus.

"Sveikata – tai visų žmonių didžiausias turtas, o studentai - itin dabar pažeidžiama visuomenės dalis. Todėl bet koks diskriminavimas dėl studijų formos ar amžiaus nėra toleruotinas“,- teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Anot LSS vadovo, Finansų ministerija vyresnius nei 25 metai studentus, taip pat tuos, kurie studijuoja ištęstine studijų forma iš valstybės PSD draudžiamųjų sąrašo pašalinti siekia neturėdama jokių objektyvių argumentų.

"Pagrindinis motyvas, kurį išgirdome darbo grupėje – itin didelis studentų skaičius, kuriems valstybė nėra pasirengusi skirti aptariamą lengvatą. Tačiau tokios baimės nėra pagrįstos. Mūsų šalyje nėra statistikos, kuri leistų sužinoti, kiek yra dirbančių studentų. Būtent jiems PSD lengvatos iš valstybės neskiriamos, nes šią įmoką moka darbdaviai“, - pastebi D. Dikšaitis.

LSS žada artimiausiu metu kreiptis į šalies prezidentę, ministrą pirmininką, Švietimo ir mokslo ministrą, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetą kviesdama užtikrinti, jog PSD lengvatomis akademinis jaunimas nebus priešinamas.

Tikimasi, kad skirtingų studijų formų bei pakopų (kaip magistratūros, doktorantūros, meno aspirantūros, medicinos rezidentūros) studentams galimybės studijuoti Lietuvoje bus vienodinamos ir diskriminacijos rizika sumažės iki minimumo.

Sveikatos draudimo pataisas Vyriausybė ėmėsi kurti specialioje darbo grupėje. Į grupės veiklą pakviesti LSS atstovai teikė siūlymus dėl visų studentų įtraukimo į PSD lengvatų sąrašą, tačiau tokie siūlymai, pasak jų, buvo ignoruoti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder