Studentų atstovai: nusirašinėjimo problema - ne tik studentų reikalas

Studentų atstovai: nusirašinėjimo problema - ne tik studentų reikalas

Lietuvos studentų sąjunga (LSS), pastaruoju metu aktyviai viešinanti faktą, jog aukštosiose mokyklose yra nusirašinėjama, tikina, kad šią problemą išspręsti galima tik radus sutarimą tarp visų švietimo sistemos dalyvių.

Studentų atstovai nusirašinėjimo problemą siūlo spręsti bendromis dėstytojų, studentų ir potencialių darbdavių pastangomis.

"Būtina į šį reiškinį žvelgti ne tik iš studento pusės, norint efektyviai spręsti nesąžiningumo problemą, reikia rasti kompromisą tarp visų suinteresuotų šalių. Privalome ne tik žinoti problemos mastus, bet ir apie ją garsiai kalbėti ir pranešti apie pokyčius", - sako LSS prezidentas Paulius Baltokas.

Siekiant pradėti realius bendradarbiavimo darbus ISM Vadybos ir ekonomikos bei Kauno technologijos universitetuose birželį vyko renginiai, kurių metu savo įžvalgomis ir pasiūlymais pasidalijo ne tik aukštųjų mokyklų bendruomenės, bet ir verslininkai.

Verslo atstovai pažymėjo, kad studentai aukštosiose mokyklose turi semtis realių žinių ir įgūdžių, o ne tik siekti diplomo.

Pasak bendrovės "Sweco Lietuva" prezidento Artūro Abromavičiaus, nusirašinėjančiųjų žinių trūkumas atsiskleidžia vos jiems pradėjus dirbti.

"Žinoma, priimant absolventą į darbą negalima pasakyti aukštąją mokyklą jis baigė sąžiningai ar ne, tačiau sukauptos žinios atsiskleidžia jau pirmaisiais mėnesiais, tuomet ir priimamas sprendimas dėl tolesnės darbuotojo ateities įmonėje," - sakė A. Abromavičius.

Minėtųjų renginių metu LSS dar kartą pristatė savo atliktą tyrimą "Akademinio sąžiningumo indeksas 2013".

Kaip ELTA jau skelbė, šis tyrimas parodė, kad, studentų nuomone, sukčiavimo atvejų universitetuose yra daugiau, negu mano dėstytojai ir aukštųjų mokyklų vadovai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder