Švietimo ir mokslo ministras nekeičia savo pozicijos dėl privalomojo matematikos egzamino

Švietimo ir mokslo ministras nekeičia savo pozicijos dėl privalomojo matematikos egzamino

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis nekeičia savo pozicijos dėl privalomojo matematikos egzamino įvedimo nuo 2016 m., tik, pasak jo, diskutuojama, ar šis egzaminas būtų privalomas visiems abiturientams, ar tik stojantiesiems į aukštąsias mokyklas.

"Ne, nepakeitėme", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė ministras, klausiamas, ar nekeičia pozicijos dėl privaromojo matematikos egzamino nuo 2016 m.

"Turime mąstyti kiek plačiau, turime mąstyti valstybiškai, ko Lietuvai reikia ir dauguma, ko gero, šią mintį palaiko. Bet tas matematikos egzaminas - gal ne grynasis, bet matematikos egzaminas skatinantis logiką, mąstymą, pastūmėjantis mokinius tiksliųjų mokslų link - yra reikalingas", - pridūrė ministras.

Šiuo metu svarstoma, kada matematikos egzaminas būtų privalomasis.

"Diskusija yra tik apie tai, ar tai abitūros baigimo privalomas egzaminas, ar tai yra privalomas reikalas stojant į aukštąsias mokyklas. Suprasdami, kad yra žmonių, kurie mokosi silpniau ir apie aukštąsias negalvoja, planuojame, kad 2016 m. turėtų laikyti tie, kurie nori kur nors stoti, nes ir taip beveik apie 70-80 proc. žmonių tą matematikos egzaminą laiko", - komentavo Darbo partijai atstovaujantis ministras.

Šiuo metu abiturientai laiko vieną privalomą - lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą.

2015-aisiais norintiesiems gauti valstybės finansavimą studijoms universitetuose ir kolegijose bus privalu laikyti užsienio kalbos egzaminą.

Švietimo ir mokslo ministerija dėl privalomojo matematikos egzamino turi apsispręsti iki kitų metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder