Vaikai už pravaikštas bus šalinami iš darželių

Vaikai už pravaikštas bus šalinami iš darželių

Klaipėdos politikai ketvirtadienį pritarė, kad mieste būtų įvesta tvarka, pagal kurią be jokios pateisinamos priežasties tėvams nevedant vaiko į darželį šio vadovas turės teisę tokį vaiką pašalinti iš ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

Darželinukų ir lopšelinukų "pravaikštomis" bus laikomas daugiau nei pusės mėnesio nesilankymo laikotarpis. Apie tai, kad atžala nebegalės lankyti ugdymo įstaigos, bus pranešama prieš 20 dienų. Tėvams tuomet teks ieškoti kito darželio ar lopšelio.

Šis miesto Tarybos sprendimas įsigalios nuo jo paskelbimo spaudoje dienos.

Valdininkai tikino, esą rengti naują tvarką privertė Vyriausybės parengti teisės aktai.

Dabar tėvai moka tik už lankytą dieną, tad, pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus atstovų, nebeliko jokio mechanizmo, kaip priversti vaikus reguliariai lankyti darželį. Darželių vadovai skundžiasi, kad dėl prasto vaikų lankomumo nebepavyksta surinkti reikiamų lėšų.

Iš darželio ar lopšelio pašalinus "nedrausmingą" vaiką į jo vietą patektų laukiantys eilėje.

"Žinoma, ta teise ugdymo įstaigos vadovas galės ir nepasinaudoti. Jei, pavyzdžiui, darželis ir taip turi laisvų vietų, laukiančiųjų eilė nėra didelė. Bet jei į konkretų darželį yra ilgos norinčiųjų eilės, o ugdytiniai piktybiškai jo nelanko - problemą reikia spręsti. Tikrai yra pavyzdžių, kai tėvai neveda vaiko į darželį po kelis mėnesius ir net neperspėja darželio vadovybės, dėl kokios priežasties", - yra sakiusi Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Beje, centrinės valdžios sprendimu ir Tarybai šiandien palaiminus įtvirtinta dar viena naujovė: priėmimo į lopšelius ir darželius tvarkoje įrašyta, jog vaikai priimami nuo pat gimimo (buvo nuo vienerių metų amžiaus).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder