Vaikų poilsiui neužtenka pinigų

Vaikų poilsiui neužtenka pinigų

Šiemet Klaipėdos vaikų vasaros poilsiui miesto savivaldybė skyrė 50 tūkst. litų. Su tokia suma pavyko užimti 1 590 vaikų. Tuo tarpu skaičiuojama, jog poreikį dalyvauti įvairiose vasaros stovyklose turėtų net apie keliolika tūkstančių mokyklinio amžiaus vaikų.

Šios vasaros rezultatus pristačiusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vyriausioji specialistė Raimonda Stirbienė apgailestavo, jog jau kelerius metus vaikų vasaros poilsis organizuojamas tik iš savivaldybės lėšų - Vyriausybė prie šio reikalo nebeprisideda.

Specialistės teigimu, turistinės ir dienos stovyklos vasarą turi didžiausią poreikį. Deja, tenka pripažinti, kad su tokiu minimalistiniu finansavimu stovyklų ne tik mažėja, bet ir gerokai nukenčia kokybė.

Prasta situacija ne tik su skurdžia aplinka ir inventoriumi, bet ir pedagogais. Dirbti su vaikais vasaros stovyklose gali tik pedagoginį išsilavinimą turintys asmenys, o juos samdyti brangu, be to, sunku ir įdarbinti, mat, pagal įstatymus, pedagogai turi 56 dienas atostogų, kurias ir išnaudoja būtent vasarą.

Šiemet, panašiai kaip ir pernai, vaikų poilsiui buvo skirta 50 tūkst. litų. Planuojama, jog panaši suma vaikų vasaros poilsiui organizuoti bus numatyta ir kitų metų biudžete. Tai reiškia, jog ir vėl bus patenkinti tik apie 10 proc. Klaipėdos vaikų poreikiai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder