"Versmės" 30-mečiui - naujas skambutis

"Versmės" 30-mečiui - naujas skambutis

Klaipėdos "Versmės" pagrindinė mokykla gegužę ruošiasi švęsti 30-ąjį mokyklos jubiliejų. Šia proga mokykloje - malonūs pokyčiai.

Nuo pat pirmųjų "Versmės" mokyklos gyvavimo dienų jai vadovaujantis Petras Montvydas, neseniai atšventęs savo 60 metų jubiliejų, džiaugiasi, kad nuo šiol moksleivius į pamokas kvies naujoviškas muzikinis skambutis - tarsi simbolis, kad nėra nieko amžino, o pokyčiai - neišvengiama mokyklos gyvavimo dalis.

Mokykloje - pusė gyvenimo

"Džiaugiuosi, kad turime tokį kolektyvą - draugišką, dalykišką, ambicingą. Gal todėl yra tiek daug norinčiųjų mokytis pas mus. Buvę mokiniai į "Versmę" grįžta dirbti mokytojais, kelių kartų abiturientai atveda pas mus savo vaikus. Tai rodo, kad esame patrauklūs", - teigė direktorius.

Pasak jo, norint dirbti mokykloje širdy turi išlikti jaunas ir visą laiką būti pora žingsnių prieky savo mokinių, nes informacinės technologijos jiems suteikia galimybę gauti labai daug žinių.

Pasak jo, per 30 vadovavimo mokyklai metų būta visko, bet didelių sukrėtimų įstaigai pavyko išvengti. Kadaise mieste garsėjusi sustiprintu užsienio kalbų mokymu, "Versmė" ir šiandien didžiuojasi aukšta ugdymo kokybe, ypač daug teigiamų pokyčių mokykloje įvyko informacinių technologijų srityje.

"Versmės" mokyklos direktorius P. Montvydas teigia, kad per 30 įstaigos gyvavimo metų jos patrauklumas nė kiek nesumenko.
Direktorius prisiminė, kad 1980 metais liepos 1 dieną, kuomet buvo paskirtas vadovauti tuomet 6-ajai vidurinei mokyklai, pastato statyba buvo tik įpusėjusi, visur telkšojo pelkės, purvas.

"Rūpintis mokyklos atidarymu buvo ir įdomu, ir sunku - turėjai būti ir statybininku, ir santechniku, ir staliumi... Malonu prisminti tuos metus: kolektyvas buvo jaunas, daug kam pirma darbovietė. Dabar belikę tik 13 žmonių, kurie čia dirba nuo mokyklos atidarymo", - pasakojo P. Montvydas.

"Versmės" direktorius neslepia, kad skausmingas momentas mokyklai buvo perėjimas iš vidurinės į pagrindinę 2007 metais, tačiau bendruomenė susitelkė ir su pokyčiais susidorojo.

Dabar "Versmės" mokykla užsibrėžusi siekti progimnazijos statuso, tad jau rudenį joje nebebus formuojamos IX klasės.

Šiuo metu mokykloje mokosi 970 mokinių, dirba 80 darbuotojų.

Šventiniai renginiai

Beveik visą gegužės mėnesį "Versmės" mokykloje vyks šventiniai 30-mečio minėjimo renginiai, į kuriuos kviečiama ne tik dabartinė mokyklos bendruomenė, bet ir buvę mokiniai, mokytojai (renginių tvarkaraštį galima rasti mokyklos tinklalapyje www.versme.ku.lt ).

Renginių sąraše - mokyklos jubiliejinio laikraščio pristatymas, iškilminga naujojo skambučio įteikimo šventė, mokytojų nuotraukų "Sustok, akimirka žavinga" parodos atidarymas, šiuolaikinio šokio bei pramoginių šokių konkursas, miesto mokinių piešinių konkursas "Spalvų versmė mokyklinėje kuprinėje", sveikatingumo diena, tradicinė "Padėkos diena", kurios metu bus pagerbti ir apdovanoti visi šiais mokslo metais mokyklos vardą garsinę mokiniai bei jų tėveliai, iškilmingas 30-mečio minėjimas aktų salėje ir kt.

Laima ŠVEDAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder