Viešieji darbai - bedarbiams ir studentams

Viešieji darbai - bedarbiams ir studentams

Kitąmet Klaipėdoje per 3 mln. litų bus skirta kompensuoti išlaidas darbdaviams, Darbo biržos siuntimu įdarbinsiantiems bedarbius ir kitus asmenis viešiesiems darbams.

Miesto savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėjos Eglės Deltuvaitės teigimu, ši viešųjų darbų programa skirta bedarbiams, bendrojo lavinimo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų mokiniams, aukštųjų mokyklų dieninių studijų studentams, darbuotojams, dirbantiems ne visą darbo laiką, kad šie galėtų uždirbti pragyvenimui.

Darbdaviams, Darbo biržos siuntimu įdarbinusiems minėtus asmenis viešiesiems darbams, kas mėnesį bus padengiamos darbo užmokesčio sąnaudos, valstybinės socialinio draudimo įmokos ir piniginės kompensacijos už nepanaudotas atostogas.

Pasak E. Deltuvaitės, 3 mln. 48 tūkst. Lt (apie 882 tūkst. eurų) suma kol kas yra preliminari, tačiau tikimasi, kad toks skaičius išliks. Klaipėdos savivaldybė šiam tikslui ketina atseikėti 1,316 mln. Lt (381,25 tūkst. Eur), likusius turėtų pridėti Darbo birža. Už šią sumą planuojama sukurti 1 000 dviejų mėnesių trukmės laikinų darbo vietų.

E. Deltuvaitė pasakojo, jog pasitaiko atvejų, kad darbuotojai neatvyksta atlikti viešųjų darbų, tačiau pastebimi ir tam tikri darbdavių piktnaudžiavimo atvejai.

"Nenorėčiau naudoti žodžio piktnaudžiaujama, tačiau yra taip, kad jeigu žmogų galima įdarbinti dviem mėnesiams, tai po tų dviejų mėnesių darbdavys nenori žmogaus pasilikti, nes jam tai yra nepravartu", - sakė ji.

Klaipėdoje siūloma imtis įvairių viešųjų darbų: rinkti šiukšles, šluoti gatves, šienauti, valyti sniegą, prižiūrėti miesto želdynus, atlikti smulkaus remonto pagalbinius darbus, valyti ir prižiūrėti vandens telkinių pakrantes ir paplūdimius, mišką.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder