VMI viktorinos finale – ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazistai

VMI viktorinos finale – ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazistai

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) informuoja, kad Klaipėdos AVMI įvykusio VMI viktorinos „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ II etapo nugalėtoja tapo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazistų komanda „Z karta“. Ji atstovaus Klaipėdos regionui viktorinos finale, kuris vyks Vilniuje lapkričio 27 d. ir kuriame susirungs penkios stipriausios visų Lietuvos regionų — Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių — komandos. 

II viktorinos etape Klaipėdoje varžėsi penkios Klaipėdos regiono komandos, surinkusios daugiausiai taškų I etape: „Z karta“ („Ąžuolyno“ gimnazija, mokytoja Inga Greblikienė), „Raudonas ąžuolas“ („Ąžuolyno“ gimnazija, mokytoja Inga Greblikienė), „Juodoji rinka“ („Ąžuolyno“ gimnazija, mokytoja Reda Veličkaitė), „Klaipėdos licėjaus ekonomistai“ (Klaipėdos licėjus, mokytojas Edmundas Kvederis), „Meridianas“ (Klaipėdos licėjus, mokytojas Rimantas Stašys).

„Norisi pasidžiaugti veržliu ir žingeidžiu jaunimu bei jų mokytojais. Esate pavyzdys visiems, jog norint būti sėkmingais, perspektyviais ateities žmonėmis, nepakanka vien programinių žinių, bet reikia siekti daugiau, gilintis labiau, domėtis platesniais dalykais. Viena iš tokių sričių, be kurios žinojimo, sąmoningo suvokimo neįsivaizduojamas ir dabarties laikas — tai mokesčių sritis, finansinės žinios. Dėkojame mokytojams, kurie atsiliepė į VMI kvietimą ir paskatino, subūrė moksleivius bei parengė juos žinių viktorinai“, — sako Klaipėdos AVMI viršininkas Audrius Morkūnas, palinkėjęs, kad gilintis į mokesčių temas jauniems žmonėms būtų ne tik įdomu, bet ir naudinga.

Viktorinos „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ nugalėtojų laukia vertingi VMI prizai: I vietos laimėtojams (kiekvienam komandos moksleiviui) bus įteikti išmanieji telefonai, II vietos — planšetiniai kompiuteriai, III vietos — išmanieji laikrodžiai. Paguodos prizai (bevielės ausinės) atiteks IV ir V vietų komandoms, o mokytojai bus apdovanoti atminimo dovanomis.

VMI organizuojama viktorina vyksta jau trečius metus. Šiemet dalyvauti joje užsiregistravo 160 komandų iš visos Lietuvos, iš Klaipėdos regiono — 28, iš jų Klaipėdos miesto mokyklų ir gimnazijų — 16 komandų. 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder