"Iki trisdešimt metų buvau užkietėjęs senbernis. Maniau, kad savo moters taip ir nesutiksiu. Man visada patiko gražios. Rūta - grožio ir proto derinys, ir tai mane pakerėjo", - apie savo žmoną bei verslo partnerę sakė palangiškis restoranų ir viešbučių tinklo "Feliksas" savininkas Edmundas Sakalauskas.
RŪTA: - Pradėjome kartu. Prieš dešimtį metų, kai mudu susitikome, netrukome suprasti, kad žiūrime ta pačia kryptimi.
EDMUNDAS: - Nors merginų dėmesio man niekada netrūko, tos vienintelės ankstyvoje jaunystėje sutikti nepavyko. Septyniolikos metų su draugu susilažinau, kad iki dvidešimt penkerių nevesiu. Ir savo pažadą ištesėjau, draugas pralošė man šampano dėžę. Tada vėl susilažinome, kad iki trisdešimties nevesiu. Sulaukiau jubiliejaus ir vis tiek dar neturėjau savo antrosios pusės. Tada aš vėl pasiūliau draugui eiti lažybų. Bet jis nesutiko, sakydamas, kad aš specialiai nevedu, kad laimėčiau šampano dėžę. Ir iš tiesų netrukus sutikau Rūtą.
EDMUNDAS: - Aš gimiau ir augau Palangoje. Kaune įgijęs ekonomisto specialybę, sugrįžau į gimtą miestą. Tuomet iš draugų ir gavau Felikso pravardę. Atrodžiau panašus į rusų čekistą Feliksą Dzeržinskį. Iš čia ir kavinių tinklo pavadinimas. O Rūta - panevėžietė.
RŪTA:- Baigiau Kauno politechnikos institutą, įgijau visuomeninio maitinimo technologės specialybę ir gavau paskyrimą į Klaipėdą. Čia susipažinau su Edmundu.
RŪTA:- Palangoje prieš dešimtmetį atidarėme mažytę kavinukę "Feliksas". O šiandien turime šešis objektus Palangoje: jau išaugusį viešbutį restoraną "Feliksas", menų ir pramogų klubą "Kupeta", restoraną bokšte "Baltoji žuvėdra", restoraną-svečių namus "Alita", turizmo agentūrą "Feliksas", naujai statomą restoraną Basanavičiaus gatvėje ir Nidoje - piceriją bei naktinį klubą "Nidos prieplauka".
RŪTA: - Taip, vaikai reikalauja daug dėmesio, bet mes jau išmokome gyventi pagal savas taisykles. Ir pasilepiname rytais, ir pasivažinėjame dviračiais, ir knygą paskaitome, kartais ir toliau kur ištrūkstame.
RŪTA: - Jau metus namie nieko negaminu. Šeima pietauja ir vakarieniauja restoranuose. Tik rytais kepu kiaušinienę.
EDMUNDAS: - Bet Rūta yra puiki kulinarė! Ne vienas jos receptas yra perduotas restoranų virėjams.
RŪTA:- Nustebtumėte: mes gyvename gana kukliai. Šešiese 80 kv. m patalpose, kurias nuomojamės. Vakarėlių nerengiame ir patys į juos retai kada einame. Etiketės mūsų gyvenime nieko nevaidina, yra svarbesnių dalykų.
EDMUNDAS: - Tie trys mėnesiai tebuvo gyvenimo fragmentas. Mūsų su Rūta gyvenimas nepasikeitė. Tie patys rūpesčiai, ateities planai. Žinoma, esame labai patenkinti projektu, buvome nuolat reklamuojami, "Kupeta" sulaukė daugybės žmonių. Bet ir praėjusią vasarą šis baras nuolatos turėjo klientūros. Mes su Rūta sugalvojome pakviesti padirbėti barmenais tik ką akademiją baigusius aktorius. Šis projektas puikiai pavyko. Šią vasarą taip pat darbavosi aktoriai, ir padavėjai daug ko iš jų išmoko.
RŪTA: - Praėjusios vasaros įdirbis šiame klube ir atviliojo televiziją čia įgyvendinti savąjį projektą.
EDMUNDAS: - Projektas reikalavo nemažai investicijų. Reikėjo įrengti miegamąsias patalpas, sumontuoti barą. Tačiau dar praėjusią vasarą mums teko reklamuotis televizijoje. Jau tada puikiai suvokėme jos jėgą ir įtaigą žmonėms.
RŪTA: - Iškart visiems dalyviams pasakiau, kad "Bare" būtų tvarka, drausmė, kad darbas vyktų sklandžiai, nebūtų trūkumų. Šou man buvo antroje vietoje. Jie buvo mūsų darbuotojai ir turėjo paisyti tvarkos.
RŪTA: - "Baro" dalyvius vertinome kaip eiliniai žiūrovai. Retai kada dalyvaudavome tiesioginėse transliacijose, gal dažniau pažiūrėdavome per televizorių. Per tuos tris mėnesius su visais tapome draugais, žinojome jų kasdienybę.
EDMUNDAS: - Mes į juos žiūrėjome kaip į barmenus, todėl labiausiai imponavo Dainius. Nors iš pradžių Dainius mus ir baugino. Dažnai barmenai profesionalai būna visažiniai ne tik aptarnaudami klientus... Tačiau su šiuo vyruku išėjo kaip su iš pradžių nelabai mėgstama daina: kuo ilgiau klausaisi, tuo labiau patinka...

Rašyti komentarą