Grožis išgelbės Prancūziją

Grožis išgelbės Prancūziją

Balandžio pabaigoje Kanuose vyks naujas grožio konkursas "Misis Prancūzija - Visata".

Viena šio projekto įkūrėjų - mūsų tautietė Reda Karosienė - atsakė į "Monako" žurnalo redaktorės Ninos Popovos klausimus.

Kodėl jūs šiam renginiui pasirinkote Žydrąjį Krantą?

Todėl, kad pati čia gyvenu. Grožio konkurso "Misis Prancūzija - Visata" tikslas - pakeisti požiūrį į Prancūzijos moteris. Renginys vyks Kanų festivalių ir kongresų rūmuose. Mes pasiryžę surengti šį konkursą taip, kad jis būtų įdomus, spalvingas, prestižinis ir taptų tradicinis.

Ar šiame konkurse galės dalyvauti tik prancūzės?

Jeigu jūs turite galvoje tautybę - tai ne. Mes kviečiame dalyvauti pačių įvairiausių tautybių moteris, gyvenančias Prancūzijoje. Šiandien į tai žiūrima daug demokratiškiau, nei tai vykdavo anksčiau, kai didžiausias dėmesys buvo kreipiamas į dalyvių tautybę.

Kokie pagrindiniai dalyvavimo konkurse kriterijai?

Pirmoji sąlyga - pretendentė turi gyventi Prancūzijoje. Antra - jos amžius gali svyruoti nuo 26 iki 45 metų. Moteris turi būti ištekėjusi, turėti vaikų, būti socialiai aktyvi. Tikslas išrinkti ne tik gražią, bet ir aktyvią moterį.

Dalyvavimas ir pergalė šiame konkurse gali tapti pačiu tikriausiu gyvenimo posūkiu. Iš savo patirties žinau, kad jeigu esi ne tik gamtos apdovanota grožiu, bet turi gabumų ir užsispyrimo, tavo valioje iš esmės pakeisti savo gyvenimą, nepriklausomai nuo amžiaus. Po pergalės grožio konkurse mano gyvenimas pasisuko 180 laipsnių kampu, atsivėrė naujos galimybės, kuriomis galėjau pasinaudoti. Patikėkite, tai buvo nepakartojami įspūdžiai.

Kaip galima patekti į konkursą?

Į finalinį etapą bus atrinktos 15 pretendenčių, kurios pasirodys publikai Kanų festivalių rūmuose. Kompetentinga komisija atrinks 5 finalininkes, viena iš kurių ir taps Misis Prancūzija - Visata bei įgis teisę atstovauti Prancūzijai Misis Visatos rinkimuose. Sidabro medalio savininkė keliaus į "Misis Europa" konkursą, o bronzos laimėtoja - į "Misis Top Of The World". Visos finalą pasiekusios moterys bus apdovanotos vertingais prizais ir joms atsivers nauji viliojantys horizontai bei pasiūlymai.

Kokie kriterijai taikomi atrankoje ir kam turi ruoštis konkurso dalyvės. Ar tarp jų bus profesionalių modelių?

Komisijos tikslas atskleisti vidinį ir išorinį dalyvių grožį. Turi būti kažkas, kad išskirtų jas iš kitų dalyvių. Neslėpsiu, pretendentės turi būti asmenybės. Mūsų konkursas vadinsis "Grožis prieš smurtą". Moteris turi būti su tam tikra gyvenimo patirtimi, nuostata ir būtina efektingai ją atskleisti. Galbūt tinkamą pretendentę mes atrasime tarp namų šeimininkių. Svarbiausia, kad ji būtų aktyvi ir stengtųsi savyje atrasti kažką naujo. Moters su dideliu potencialu - štai ko mes ieškome!

Ar egzistuoja kokie nors kriterijai, kurių gali neatitikti norinčios dalyvauti moterys?

Norisi, kad pretendentė į nugalėtojos titulą būtų graži ne tik iš vidaus. Veidą visada galima pakoreguoti, o štai kūno linijos - visai kas kita. Visai nebūtina, kad visos moterys būtų modeliai. Šis konkursas kelia tikslus atskleisti kitokias vertybes. Moteris turi atsiskleisti scenoje, turi būti miela, patraukli, savo erudicija sulaukti žiūrovų simpatijų.

Ne visada žavesys būdingas tik jauniems modeliams. Jaunos gražuolės geba išeiti ir sublizgėti scenoje, tačiau mūsų žiuri komisija vertins ne tik išorinį, bet ir vidinį grožį, patirtį, motyvaciją.

Ar konkursas truks vieną dieną?

Konkurso dieną 15 atrinktųjų pasirodys scenoje. Vakaro programa bus labai turininga. Beje, dalyvaus ir Prancūzijos akrobatikos čempionai, žinomi atlikėjai, Misis Visata 2016, kuri ir karūnuos nugalėtoją. Festivalių rūmų salė aprūpinta labai aukšto lygio techninėmis priemonėmis. Planuojame, kad konkurso renginyje dalyvaus apie 400 žmonių.

Reda, ar jūs turite pakankamai patyrimo, kad ryžotės rengti tokį konkursą?

Mūsų komandoje esame trys. Mano kolegės Julia Cvetkova bei Katerina Santorina turi didžiulę patirtį organizuojant tarptautinius grožio konkursus.

1994 metais aš laimėjau prizus grožio konkursuose "Misis Lietuva" ir "Misis Publika". Man tada buvo 30 metų ir buvo nelengva varžytis su jaunutėmis 18-20 metų amžiaus konkurentėmis. Manyje įžvelgė moteriškumą ir gyvenimo patirtį. Tuo metu dirbau choreografe bei "šeipingo" trenere, ruošiau savo šokėjas grožio konkursams bei modelių atrankoms.

Kaip tik iširo Sovietų Sąjunga ir visi ėmėsi įvairių verslų, aš taip pat radau savo vietą - viena pirmųjų Lietuvoje įkūriau modelių agentūrą. Dirbau kartu su partneriais amerikiečiais, kas tuo metu buvo labai neįprasta. Aš organizuodavau atrankas ir merginoms iš Lietuvos padėdavau įsidarbinti. Pagrindine mano verslo kryptimi tapo grožis ir modeliai.

Tuo pat metu ėmė sėkmingai veikti mano įkurta Grožio ir elegancijos studija. Taip pat režisuodavau įvairius šou. Lietuvoje nuo 1989-ųjų prasidėjo grožio konkursai ir pirmajam iš jų aš parengiau savo auklėtines šokėjas, kurios laimėjo Mis elegancijos ir Mis Foto titulus.

1994-aisiais ryžausi ir pati dalyvauti konkurse. Laimėti buvo sunku, o kartu ir lengva, nes aš puikiai pažinojau tą virtuvę ir žinojau, kaip pateikti save scenoje.

Išeiti į sceną nėra taip paprasta?

Nereikia būti pačiai gražiausiai, kad taptum nugalėtoja. Dažnai priešingai - labai graži mergina scenoje tiesiog pasimeta.

Ką jums lėmė pergalė grožio konkurse?

Tapus nugalėtoja man atsivėrė vartai į kitokį pasaulį. Sėkmingai ištekėjau, gimė sūnelis. Atrodė, kad atsirado visos galimybės sėdėti ir nieko neveikti. Bet aš aktyviai save tobulinau, man pavyko tapti stipresne, įdomesne asmenybe.

Mes išaugome sovietiniais metais ir mažai ką buvome matę, o kai atsivėrė sienos, pradėjau daug keliauti ir pažinti pasaulį. Kartu aktyviai auklėjau savo vaikus, atrasdama laiko ir psichologijos studijoms.

Tada atsirado naujas moterų tipas - oligarchų žmonos, ir mane labai domino, kaip naujoji epocha paveikė moteris. Patikėkite, dažnai daug daugiau pagalbos prireikia turtingoms moterims. Tą sritį aš tobulinu iki šiol ir sukaupiau gana didelę patirtį.

Kiek laiko jūs rengėte grožio konkursus Lietuvoje?

Veikla, susijusia su grožiu ir konkursais, užsiėmiau iki pat išvykimo iš Lietuvos. Deja, grožio konkursai Lietuvoje prarado prestižą ir žavesį. Prancūzijoje noriu surengti konkursą kitu rakursu.

Visada įsivaizdavau prancūzes kaip idealias, siektino pavyzdžio moteris. Juk buvo Bridžitos Bardo epocha, auksinis įspūdingų moterų laikmetis. Grožis švytėjo visur, netgi parfumerijoje. Gaila, bet šiandien prancūzės prarado buvusį šarmą.

Kurgi dingo ta epocha?

Man atrodo, kad viskas keičiasi: vyrai tampa labiau moteriški, o moterys vyriškėja. Įvyko esminis lūžis ir buvusi harmonija išnyko. Moterys nori būti nepriklausomos ir joms dažnai nėra labai svarbu, kaip jos atrodo.

Kada išvykote iš Lietuvos?

Išvažiavusi iš Lietuvos 10 metų gyvenau Ženevoje, o prieš 8 metus apsigyvenau prie Žydrojo Kranto. Gal mane čia priims kaip revoliucionierę, gal teks organizuojant grožio konkursą galva pramušinėti sieną, bet trokštu atgaivinti buvusią moteriškumo aurą, kuri išblėso per pastaruosius dešimtmečius. Tikiuosi įrodyti, kad moteris kartu gali būti rūpestinga mama ir siekti karjeros. Ir nesislėptų po fraze "trūksta laiko".

Po pirmojo konkurso Lietuvoje įkūriau įvaizdžio ir grožio studiją. Pasitelkėme psichologus. Dažnai atėjusios moterys skųsdavosi, kad jos nepatinka pačios sau. Kad jos nori keistis. Tada psichologijos specialistai narpliodavo tas nepasitikėjimo savimi priežastis. Pakeisti išorę ir figūrą įmanoma, sunkiausia moteriai suteikti pasitikėjimo sparnus, kad ji pati patikėtų savo galimybėmis ir pati keistų savo gyvenimą.

Kokiais keliais pasuko jūsų vaikai?

Turiu tris vaikus. Vyresnioji pasekė mano tėvų pėdomis, tapo gydytoja. Dukrai 31-eri ir ji pati geriausia mano draugė. Ji visada mane palaiko pradedant bet kokį naują projektą. Šiuo metu kuriame mūsų bendrą verslą, kuris sujungtų medicinos bei grožio sferas. Mes sujungėme jos, kaip medikės, profesionalias žinias ir mano sukauptą patirtį.

Sūnui sukako 16 metų ir jis ateityje visai galėtų tapti puikiu verslininku. Na, o mažoji po pamokų jau laukia manęs namie.

Jums užtenka kantrybės viską pabaigti iki galo?

Turiu ir kantrybės, ir idėjų. Kartais išgirstu: "Tau gerai, tu jauna ir graži, o aš jau pasenau." Taip negalima. Likti patrauklia - nelengvas, įtemptas ir įdomus darbas. Reikia džiaugtis gyvenimu ir nuolat tobulinti save! Kaip tik todėl ir užsidegiau noru organizuoti grožio konkursą moterims, o ne jaunoms merginoms.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder