Kas moterį daro laimingą?

Kas moterį daro laimingą?

Atsakymas trumpas: Vyras. Taip mano visi šio "Šeštadienio" pokalbininkai: ir gražioji, talentingoji Rūta Rinkevičiūtė, ir įvairių profesijų stipriosios lyties atstovai. Tačiau ne be reikalo šis žodis parašytas didžiąja raide...

Vos penkiais rašto ženklais žymimas moters laimės apibrėžimas turi labai daug sudedamųjų... Iš jų dėsningai kyla kitas klausimas: o kur rasti Tinkamą Vyrą? Kaip jį pritraukti į savo gyvenimą? Atsakymas į pastarąjį klausimą, regis, kėsinasi pakoreguoti pirmąjį atsakymą... Bet apie viską - iš eilės. Šiandien išklausykime vyrų nuomones, kas mus daro laimingas, o kitą šeštadienį temą pratęsime ir pabandysime suprasti, iš kur ir kaip šalia mūsų atsiranda tinkami vyrai...

Eugenijus Šileika, bioenergetikas:

"Laiminga moteris šalia - tai vyro siekis ir tikslas. Tai jo motyvacija būti gražesniam, protingesniam už kitus, sveikam, stimulas tobulėti. Kas moterį daro laimingą? Kelkime klausimą kitaip: kas yra moteriška laimė? Manau, jog moteriai jausti laimę padeda geras vyras. O kas yra geras vyras? Tas, kuris sugeba jai suteikti ir fizinės, ir dvasinės meilės, sugeba su ja bendrauti, ją išklausyti, suprasti. Santykiai moteriai yra labai svarbūs. Taip pat moters laimė - sveiki vaikai. Laimingesnę moterį daro ir mėgstama veikla. Materialinė gerovė - iš dalies taip, tačiau tai ne laimės garantas, o veikiau jos prieskonis. Jeigu moteris nepatiria šeimyninės laimės, ji bando tai kompensuoti kitur: karjeroje, visuomeninėje, politinėje veikloje. Moteriai, kuri laiminga šeimoje, visa tai nėra būtina."

Antanas Kontautas, hidrobiologas:

"Moteriai reikia vyro, kaip ir vyrui - moters. Iš vyro moteriai reikia supratimo ir pagarbos. Pagarbūs, geri santykiai, manyčiau, yra moters laimės pagrindas. Jeigu jis yra, kur kas sėkmingiau dėliojami ir kiti laimės komponentai, kurie priklauso nuo poreikių. Skirtingi žmonės - skirtingi poreikiai. Jeigu jie nedideli - lengviau jaustis laimingai, jeigu dideli - sunkiau. Daugumai šiuolaikinių moterų jau nebepakanka vien šeimyninės laimės, jos nori būti pripažintos, matomos iš šalies, realizuoti save ir kitoje veikloje, ne tik namų aplinkoje. Veiklios moterys, užsidariusios tarp keturių sienų, nesijaučia laimingos. Vis dėlto bet kuriai moteriai, mano manymu, labai reikalingas saugumo jausmas, o jį, kaip minėjau, sukuria geri santykiai su vyru. Na, ir dar moteriai reikia gėlių..."

Kęstutis Kačinskas, karilionininkas:

"Atraminis taškas, kalbant apie moters laimę, sakyčiau, yra pasitikėjimas ją supančiu pasauliu. Kad moteris galėtų jaustis tvirtai ir ramiai, šalia turėtų būti normalus vyras - ta prasme, kad jis turėtų būti šeimos žmogus, o ne kažkur klaidžiojantis klystkeliais... Žinoma, sveiki, rūpestingi vaikai. Ta vidinė ramybė, pastovumas, aiškus, ramus žvilgsnis į perspektyvą, nelaukiant nieko bloga, - tai, manau, ir yra pagrindas moters laimei. O visa kita - tik būdai ir priemonės jai pasiekti..."

Algis Jankauskas, kineziterapeutas:

"Jeigu moters laimę reikia apibūdinti vos trimis žodžiais, tai sakyčiau taip: dėmesys, dėmesys, dėmesys. Emocinis, žodinis, materialinis... Pirmiausiai - dėmesys iš jos aplinkos, svarbiausia - iš šalia esančio vyro. Taip pat moterį daro laimingą jos pačios dėmesys sau: savo grožio, sveikatos, dvasios puoselėjimas."

Paulius Zaveckas, verslininkas:

"Jeigu vyrai labiau išmanytų apie moteris, tai ir patys būtų laimingi, ir moterys būtų laimingos, ir visas pasaulis taptų laimingesnis... Tačiau reikia pripažinti, kad mes nepakankamai tai išmanome ir į tai gilinamės. Mano požiūriu, laiminga yra ta moteris, kuri geba ir gali skleistis kaip mama, žmona, draugė, meilužė... Daugeliui prideda laimės ir profesinė savirealizacija (jeigu ji neatima prigimtinių moteriškų bruožų). Manau, tai pagrindinės savybės, kurias išskleisdama moteris jaučiasi laiminga. Apibendrintai dar būtų galima pasakyti, kad moteris laiminga tuomet, kai turi galimybę dalintis, duoti - nes duodama ji gauna.

Nereiktų manyti, kad moteris laiminga tada, kai vyras jai duoda tą ir aną. Tai reikalavimo pozicija, kuri yra kelias į karą, o kare nebus moteriai laimės. Vyrui - taip pat. Kiekvienas turi klausti savęs, ką aš duodu, o tam, kad duotų, jis turi pažinti kitą. O mes dažniausiai mąstome apie tai, ką mums turi duoti kitas. Mes reikalaujame ir siekiame jį pakeisti.

Moteris iš principo valdo vyrą, žinoma, tai daro subtiliai. Jos rankose - didesnės galios, duotos iš gamtos, vadinasi, jos ir atsakomybė didesnė už laimę - tą, kurią turi ji ir esantieji greta jos. Tai nereiškia, kad vyras turi tik laukti, kol moteris bus laiminga pati ir dar jį padarys laimingą. Kaip minėjau, kiekvienas savęs turi paklausti, ką aš duodu, koks aš esu. Vyras gilina savo žinojimą, ko reikia moteriai, moteris gilina žinojimą, ko reikia vyrui, ir abu besąlygiškai dėl kito stengiasi. Tada laimę turi ir tas, ir tas.

Man regis, tokia yra moteriška laimė, kalbant trumpai... O iš tiesų tai labai plati, sudėtinga ir be galo reikalinga tema."

Mindaugas Bačkus, violončelininkas:

"Meilė. Meilė ir dėmesys. Tai daro moterį laimingą. Tikrai ne pinigai, finansinė nepriklausomybė ir patogus gyvenimas - jeigu klausiate ne apie trumpalaikę laimę. Pinigai, grožis, pripažinimas - tai laimės iliuzijos, kurios daugelį moterų paklaidino ir padarė nelaimingas. Žmogui reikia grįžti prie žmogaus. Paklauskite brandžią, 50-60 metų, moterį apie tikrą laimę, ir ji, manau, atsakys, jog tai meilė ir dėmesys."

Simas Kažiniauskas, virtuvės šefas:

"Moterį laimingą daro geras vyras. Mylintis, dėmesingas šalia jos esantis žmogus. Dėmesys ir meilė pasireiškia kasdienėmis smulkmenomis. Jos moterims, beje, labai reikšmingos, daug reikšmingesnės nei vyrams... Tinka ir gėlės, ir švelnūs žodžiai... Tam nereikia laukti pavasario švenčių (nors švenčių irgi negalima ignoruoti), specialios datos - dėmesiu moterį reikia apgaubti kasdien."

Albertas Albertjanas, gydytojas

"Ką tik viename armėniškame tinklalapyje perskaičiau 10 punktų, ką moteris turi daryti, kad jos santykiai su vyru būtų laimingi ir darnūs... Pavyzdžiui: žavėtis vyru, domėtis, ko jis nori, sukurti jam tokį komfortą, iš kurio jis niekada nenorėtų pasitraukti, būti charizmatiškai, patraukliai, tobulėti... Iš pirmo žvilgsnio tai gali sukelti šypseną, kad dėmesys sutelkiamas į vyro gerovę, tačiau esmė čia kitokia, ir aš jai pritarčiau. Esmė ta, kad nebūna vienpusio eismo. Kaip šauksi - taip atsilieps. Stengdamiesi dėl kito, mes stengiamės dėl savęs. Bėda ta, kad pradedame ne nuo to galo: susitelkiame į save. Iš tiesų kurdami laimę kitam - kuriame laimę sau. Taigi laimė yra pačios moteris rankose."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder