Televizijos užkulisiai: I. Kavaliauskaitės dilema ir kaip R. Mikelkevičiūtei pasakė, kad eteris – ne jai

Televizijos užkulisiai: I. Kavaliauskaitės dilema ir kaip R. Mikelkevičiūtei pasakė, kad eteris – ne jai

„25 metų žmogui gyvenimas tik įsibėgėja, o televizijai tai – toks laiko tarpas, per kurį viskas gali dramatiškai pasikeisti. LNK televizijos veidai, kurie dabar nesutriktų bet kokioje situacijoje net ir tiesioginiame eteryje, prieš 25 metus buvo labai jauni, žali ir nepatyrę.

Šį pirmadienio vakarą kalbėsimės apie tai, ką reiškia gyventi su televizija, ar norisi iš jos pabėgti, o gal kaip tik laikytis iš visų jėgų, nes jokiame kitame darbe nepatirsi to, ką tenka pajusti čia“, – sako pirmadienio vakaro LNK laidos „Nuo... Iki...“ temą pristatydama vedėja Giedrė Talmantienė.

Kiek turi sverti televizijos laidų vedėja? Ką daryti, kai padaryta klaida tuoj tuoj pateks į eterį? Kokių neįtikėtinų verslo pasiūlymų gauna televizijos žmonės? Šį pirmadienio vakarą „Nuo... Iki...“ kviečia į svečius – nuo LNK archyvų iki naujausių projektų užkulisių, kurie dažnai būna ne ką mažiau intriguojantys nei pats projektas.

Laidos pašnekovais taps patyrę televizijos veidai – Arūnas Valinskas, Rūta Mikelkevičiūtė, Livija Gradauskienė. Rūta prisimins, kaip po vienos transliacijos jai buvo pasakyta, kad televizijos eteris – ne jai. L. Gradauskienė pasakos apie nušalusias lūpas žiemomis filmuojant eLeNKenio nuotykius. A. Valinskas – apie kelias dienas televizijoje trukusį šventimą, kai jam gimė antras sūnus Šarūnas.

Kaip pateko į televizijos pasaulį, pasakos ir 31 metų Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, kuri televizijoje – jau beveik 10 metų. Tuomet dar teisės studentė pakviesta vesti info šou „Karamelinės naujienos“, Indrė prisimena, kad net skaičiavo, kiek teisės srityje reikėtų dirbti, kad gautų televizijos laidos vedėjos atlyginimą.

„Televizijos magija veikia ir ji įtraukia“, – sako Indrė, todėl, kai baigus magistrantūros studijas reikėjo rinktis, kas arčiau širdies – teisė ar televizija, nugalėjo televizija, ir Indrė sako dėl to nesigailinti.

 

Giedrė Talmantienė © LNK

„Patekti į televiziją yra nesunku, sunku išsilaikyti. Padaryti kažką įspūdingo vieną kartą nėra sunku. 15 minučių pažibėti yra lengva. O likti ten reikia daug užsispyrimo, valios. Žiūrovas pamato vien tai, kas gražu ir šviesu.

Bet kartais mes keliamės ketvirtą nakties, o gulamės antrą. Televizijoje ir viešumoje lengva save suvalgyti. Ir galiausiai nepakeičiamų nėra, yra tik dar nepakeisti. Privalome kiekvieną dieną būti geresni, juk negali virti vien savo sultyse ir būti pats sau fainas, gražus. Vakar buvai, rytoj gal nebebūsi. Aš sau keliu didelius reikalavimus“, – laidoje prisipažino I. Kavaliauskaitė.

Kartu su aktoriumi Simonu Storpirščiu vedusi „Muzikinę kaukę“, o dabar liejanti savo emocijas projekto „Kaukės“ komisijoje Indrė sako, kad gera nuotaika jai smagu dalytis. Televizija – kaip tik ta vieta, kur reikia neslėpti jausmų.

„Man visada patiko būti scenoje. Mokykloje dalyvaudavau konkursuose, visuomet buvo malonu užlipti ant scenos ir sveikintis. Dabartinė karta nori duonos ir žaidimų, nori, kad juos linksmintų. Aš esu ta, kuri linksmina, bet mėgstu pasilinksmint ir pati. Ir man tai teikia džiaugsmą“, – sako Indrė.

Visos 25 metus švenčiančios LNK televizijos užkulisinės istorijos – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder