vanduo

Londono restoranai už buteliuką vandens prašo ir £60

Teigiama, kad aukštos klasės Londono restoranuose vandens buteliai parduodami net už 60 svarų sterlingų, kai pramonės ekspertai sparčiai augančias kainas vadina „beprotybe“.

Londono gyventojai už butelį vandens maitinimo įstaigose dažnai sumoka apie 7 svarus, tačiau „The Independent“ praneša, kad bent viena aukštą reitingą turinti įstaiga sostinėje ima iš klientų beveik dešimt kartų didesnį mokestį už „premium“ produktą.

Nors ne paslaptis, kad svetingumo pramonė didžiulę pelno dalį gauna iš gėrimų, didėjančios vandens buteliuose kainos verčia pakėlti antakius.

Ekspertai teigia, kad tendencija gerti mažiau alkoholio prisidėjo prie nealkoholinių gėrimų kainų kėlimo.

Victoras Garvey, „Michelin“ žvaigždute pažymėto restorano „Sola“ šefas, globėjas, parduodantis išpilstytą aukščiausios kokybės vandens prekės ženklo „Hallstein“ vandenį, sako, kad jo mažmeninė kaina yra 22 svarai sterlingų, atėmus 20 procentų restorano aptarnavimo mokestį.

„Mes suteikiame galimybę“, – sakė jis „The Independent“, – „Suprantame, kad žmonės gali norėti išleisti 1000 svarų sterlingų vienam asmeniui ir tai visiškai normalu.

Čia taip pat galite papietauti už mažiau nei 100 svarų sterlingų. Mūsų įprasto vandens kaina prasideda nuo 5 svarų sterlingų už butelį negazuoto ar gazuoto vandens, tačiau turime ir tikrai brangaus vandens.

Tai ne pokštas, tai ribota produkcija iš natūralaus šaltinio Austrijoje. Be to, mes taip pat siūlome filtruotą vandenį iš čiaupo, jei klientai nenori butelio. Ir jis – nemokamas.

Vienas iš mano draugų turi „Michelin“ žvaigždute pažymėtą restoraną ir ima 62 svarus už butelį labai aukštos kokybės vandens“. Jis atsisakė atskleisti, kuris tai restoranas.

Tačiau maisto kritikas Gilesas Corenas „The Independent“ sakė, kad didelių kainų taikymas už tai, ką jis paskelbė kaip pagrindinę žmogaus teisę, buvo bandymas „apgauti žmones“.

Corenas, rašantis apie maitinimo pramonę daugiau nei tris dešimtmečius, sako, kad restoranams skyrė nulinius balus už tvarumą, jei jie jam nepasiūlė vandens iš čiaupo, o ne iš anksto išpilstyto vandens. „Žmonės labai supyko ant manęs.

Jie man sakė: Taip mes uždirbame pinigus – vandens antkainiu. O tai neturėtų būti restorano kainodaros modelis“, – sakė jis.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder