Padelio teniso rinktinės nariai kapituliavo prieš tėvo ir sūnaus duetą

Du Klaipėdos padelio - „Memel“ ir „Žaliojo slėnio“ - sporto klubai suvienijo pajėgas ir organizavo kol kas didžiausią padelio teniso turnyrą Lietuvoje. Atvirajame Klaipėdos miesto čempionate varžėsi net 144 dalyviai iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Palangos ir mažesnių miestelių.

Kaip pasigaminti omletą?

Tikriausiai žinote, kad omleto tėvynė yra Prancūzija. Prancūzai virėjų profesionalumą vertina būtent gebėjimu paruošti omletą. Ir nenuostabu, nes šio patiekalo gaminimas reikalauja tam tikrų žinių ir įgūdžių.

Atminkite, kad kiaušinius omletui rekomenduojama plakti tik šakute ar šluotele, elektrinį maišytuvą geriau atidėti kitiems patiekalams. Geriausias omletas yra paruošiamas keptuvėje storu dugnu.

Klasikinis omletas kepamas tik ant sviesto. Jei jį pagardinsite su daržovėmis, skonis jau bus šiek tiek kitoks.

Omletas kaip darželyje

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 150 ml pieno
  • 40 g sviesto
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį, gerai išplakite šakute.

Į kiaušinius įpilkite pieno, vėl išmaišykite. Pagardinkite druska pagal skonį.

Kad omletas būtų visiškai toks pat, kaip darželyje, geriausia jį kepti orkaitėje. Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite kiaušinių mišinį.

Kepkite omletą 15 minučių. Tai gali užtrukti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo orkaitės galingumo. Atkreipkite dėmesį į auksinę plutą.

Išimkite paruoštą omletą iš orkaitės ir nedelsdami apipilkite ištirpintu sviestu. Šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis. Štai, omletas ir paruoštas!

Omletas su bulvėmis

Ši neįprasta omleto versija patiks sotesnio maisto mėgėjams. Jis puikiai tinka net vakarienei.

Jums reikės:

  • 3 vidutinių bulvių
  • 3 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Bulves nulupkite, o tada supjaustykite. Bulves galite supjaustyti juostelėmis, kubeliais arba sutarkuoti. Pašalinkite skysčio perteklių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Sudėkite bulves į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite jas 10 minučių, dažnai maišydami. Tada sudėkite svogūną į keptuvę ir dar kartą išmaišykite.

Po 5 minučių pasūdykite bulves su svogūnais ir kepkite, kol suminkštės. Tuo tarpu išplakite kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.

Supilkite kiaušinių mišinį ant bulvių ir svogūnų, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies. Norint pagreitinti procesą, omletą galima apversti, supjaustant jį į keletą dalių. Tai suteiks aukso rudumo spalvą plutelei iš abiejų pusių.

Omletas su sūriu ir kumpiu

Ši omleto versija patiks patiekalų su mėsa ir sūriu mėgėjams. Jis turi neįprastą formą, panašią į itališką pyragą. Dėl šios priežasties patiekalas gaunasi labai sultingas.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  •  
  • 3 šaukštų pieno
  •  
  • 100 g kietojo sūrio
  •  
  • 75 g kumpio
  •  
  • 2 šaukštų miltų
  •  
  • žalumynų pagal skonį
  •  
  • augalinio aliejaus kepimui
  •  
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Į šiek tiek pašildytą pieną įmuškite kiaušinius ir išplakite. Tada pasūdykite, suberkite miltus ir vėl išmaišykite iki vientisos masės.

Kumpį supjaustykite smulkiais kubeliais ir sutarkuokite sūrį. Supilkite kiaušinių mišinį į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kai omletas paruduos, apverskite jį.

Visą paviršių padenkite sūriu, ant vienos pusės užbarstykite kumpio, jei norite, pridėkite žolelių. Sulenkite omletą per pusę, uždenkite kumpį laisvu kraštu ir paspauskite.

Kepkite patiekalą iš kiekvienos pusės dar 2 minutes, kad ištirptų sūris. Jūsų omletas paruoštas.

Omletas su grybais

Jums reikės:

  • 6 kiaušinių
  •  
  • 150 ml pieno
  •  
  • 6 grybų
  •  
  • druskos pagal skonį
  •  
  • žolelių ir prieskonių pagal skonį
  •  
  • augalinio aliejaus kepimui

Gaminimas:

Grybus supjaustykite griežinėliais, kepkite augaliniame aliejuje, kol jie bus pusiau iškepę.

Sumaišykite kiaušinius su pienu, druska ir prieskoniais. Supilkite kiaušinių mišinį ant grybų ir greitai išmaišykite. Uždenkite ir kepkite dar 10 minučių.

Saldus omletas su manų kruopomis

Ši omleto versija patiks vaikams ir suaugusiems, mėgstantiems saldžius pusryčius.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • 1 valgomojo šaukšto manų kruopų
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 25 g sviesto

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite pieno ir vėl išmaišykite. Suberkite manų kruopas ir plakite mikseriu.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į jį kiaušinių plakinį. Uždenkite ir kepkite 10 minučių.

Ant savo omleto pagal skonį galite uždėti uogienės, kondensuoto pieno, grietinės ar vaisių gabalėlių.

Omletas su dešra ir marinuotais agurkais

Neįprastų skonių gerbėjams patiks šis omletas. Marinuoti agurkai patiekalo sudėtyje padarys jo skonį sultingu ir originaliu.

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 300 ml pieno
  • 2 marinuotų agurkų
  • 400 g virtos dešros
  • augalinio aliejaus kepimui
  • druskos ir prieskonių pagal skonį
  • žalumynų

Gaminimas:

Išplakite pieną, kiaušinius ir druską.

Agurkus ir dešrą supjaustykite kubeliais, žoleles susmulkinkite. Į kiaušinių mišinį įmaišykite visus smulkintus ingredientus. Pasūdykite, įberkite prieskonių ir išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite mišinį ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

 

Paruoškite pagal receptus iš šio straipsnio savo šeimai. Arba galite būti kūrybingi ir pridėti prie recepto savo mėgstamų ingredientų. Skanaus!

Sidebar placeholder