„Big kebabai“ kepa rekordinį mėsos kalną

Pietinėje Klaipėdos miesto dalyje įsikūrusi populiari kebabinė „Big kebabai“ visą šią savaitę savo lankytojus stebina įspūdingu vaizdu. Tokiu, kurį ne tik pajūryje, bet ir visoje Lietuvoje vargu ar pamatysi.

Uostamiesčio Šilutės plente, priešais prekybos centrą „Moki-veži“, esančios kebabinės „Big kebabai“ pristatinėti nereikia ne tik klaipėdiečiams. Joje pajūrio svečiai neretai apsilanko net jei jiems nėra pakeliui.

„Big kebabai“ jau senai užsitarnavo vietos, kurioje gaminami vieni skaniausių kebabų visoje Klaipėdoje, vardą.

Šią savaitę ši kebabinė savo klientams pasiūlė paragauti ypatingų kebabų. Jie gaminami iš rekordinės mėsos masės, sveriančios net 60 kilogramų.

„Šį mėsos kalną sudaro vištienos kulšelių mėsa. Geriausiais kebabų gamintojais laikomi turkai kategoriški - kuo yra didesnis kepimui paruoštos mėsos kiekis, tuo ši mėsa yra kokybiškesnė, o iš jos gaminamas kebabas yra skanesnis“, - „Vakarų ekspresui“ sakė „Big kebabai“ savininkas Valdas Pocius, šiuo verslu užsiimantis jau daugiau nei 15 metų.

mėėėėsa
Vitos JUREVIČIENĖS nuotr. ĮSPŪDINGA. „Big kebabuose“ ant iešmo sukasi kepamas net 60 kilogramų sveriantis mėsos kalnas.

Verslininko teigimu, tokio dydžio ir svorio mėsos daugiau nerasi jokioje pajūrio kebabinėje. Ir ne tik Vakarų Lietuvoje. Kažkas panašaus kepama tik Kaune.

"Prieš tai kepėme 35 kilogramus sveriančią mėsą. Dėl kone dvigubai didesnio mėsos kalno teko net jos kepimo grilių didinti.

Norėjosi ne tik nustebinti klientus, bet ir pasiūlyti jiems dar skanesnių kebabų", - kaip kilo šis sumanymas, atskleidė V. Pocius.

Iš tokio mėsos kiekio pagaminama apie 300 kebabų.

Paklaustas, kas labiausia mėgsta kebabus, V. Pocius atsakė labai lakoniškai.

"Visi. Nuo vaikų iki senjorų. Jau puikiausiai pažįstame savo klientus, kurie tik gavę pensiją užsuka pas mus. Tarp jaunimo kebabai labai populiarūs.

Ir, aišku, numeris vienas yra česnakinis padažas. Joks kitas populiarumu jam prilygti negali.

užkandžiai
Vitos JUREVIČIENĖS nuotr. ĮVAIROVĖ. „Big kebabuose“ galima paragauti ne tik kebabų. Siūloma ir įvairiausių užkandžių bei rinkinių.

Lietuviai labai mėgsta kebabus. Jie populiarėja ir dėl to, kad yra gaminami vis geresni ir skanesni. Greitai net turkai iš mūsų galės mokytis", - šypsojosi V. Pocius.

„Big kebabai“ siūlo ne tik mėsiškus, bet ir vis labiau populiarėjančius vegetariškus kebabus. Jie gaminami su krevetėmis, falafeliais, įvairiais sūriais, saulėje džiovintais pomidorais ir kitais ingredientais.

Užsukus į Šilutės plente 62 įsikūrusią kebabinę galima pasimėgauti ne tik kebabais. Siūlomas ir labai didelis įvairiausių užkandžių ir rinkinių pasirinkimas.

„Big kebabus“ mokslo metais ypač mėgsta moksleiviai, nes žino, kad čia visada ras skaniausių keptų koldūnų.

„Klaipėdiečiai ne tik patys lankosi mūsų kebabinėje, bet ir mielai naudojasi maisto kurjerių paslaugomis. Tai labai patogu, todėl net ir gyvenantys netoliese užsisako maisto į namus“, - teigė V. Pocius.

Raktažodžiai
Sidebar placeholder