Kretingos ligoninė

VšĮ Kretingos ligoninėje atnaujinamas COVID-19 paslaugų teikimas

(1)

Prastėjant sergamumo COVID-19 rodikliams, VšĮ Klaipėdos universitetinė ligoninė – paslaugų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) ir visų kitų ligų ir sveikatos sutrikimų teikimą organizuojanti asmens sveikatos priežiūros įstaiga – 2021 m. rugpjūčio 12 d. priėmė sprendimą „Dėl sveikatos priežiūros paslaugų dėl COVID-19 (koronaviruso infekcijos) teikimo ir teikimo atnaujinimo Klaipėdos ir Tauragės apskrityse plano patvirtinimo“.

VšĮ Klaipėdos universitetinės ligoninės (toliau – KUL) vyriausiojo gydytojo pasirašytas sprendimas įsigalioja 2021 m. rugpjūčio 15 d. Sprendimu patvirtintas sveikatos priežiūros paslaugų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) teikimo ir teikimo atnaujinimo Klaipėdos apskrityje planas bei patvirtintos asmens sveikatos priežiūros įstaigos, su kuriomis planas suderintas, tarp kurių yra ir Kretingos rajono savivaldybės VšĮ Kretingos ligoninė.

Kretingos ligoninė COVID-19 paslaugų teikimą atnaujina nuo 2021-08-15. Atnaujintų COVID-19 lovų su deguonimi ir reanimacinių lovų su dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatais skaičius suderinamas priklausomai nuo epidemiologinės situacijos. Klaipėdos universitetinė, Klaipėdos vaikų, Klaipėdos jūrininkų, Respublikinė Klaipėdos ligoninės lieka pertvarkiusios savo veiklą COVID-19 paslaugų teikimui.

COVID-19 liga sergantys Kretingos rajono gyventojai iš namų vežami į Kretingos ligoninę, jei būklė kritinė – į KUL visomis savaitės dienomis, jei kitos (tarp vidutinės ir kritinės) būklės – pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais – į Klaipėdos universitetinę ligoninę; antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais – į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Įtariami COVID-19 infekcija – į Kretingos ligoninę visomis savaitės dienomis.

Į Kretingos ligoninę bus vežami COVID-19 liga sergantys pacientai iš Palangos (išskyrus klasterinius insultų ir infarktu pacientus bei vaikus), jei būklė kritinė į KUL visomis savaitės dienomis, jei kitos (tarp vidutinės ir kritinės) būklės – pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais – į Klaipėdos universitetinę ligoninę; antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais – į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Įtariami COVID-19 infekcija – į Kretingos ligoninę visomis savaitės dienomis.

Saugokime save ir likime sveiki.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder