Kas baisiau – kai visą laiką sekasi, ar kai nesiseka? Atsakymo ieško Klaipėdos jaunimo teatro premjera „Vasaros diena“

(1)

Muzikalus absurdas ir gyvenimo vilties drama šokio žingsneliu – tokią premjerą Klaipėdos jaunimo teatre (KJT) ruošia režisierius Paulius Pinigis.

Sofijos festivalyje gegužės 31 d. Kulių kultūros centre bus pristatytas spektaklis „Vasaros diena“ pagal žymaus lenkų satyriko, dramaturgo Slavomiro Mrožeko pjesę.

Atokioje miesto erdvėje susitinka du žmonės. Vienam viskas nesiseka – jis nieko neturi, niekuo nesidžiaugia ir nebemato prasmės tokioje ašarų pakalnėje gyventi toliau.

To jis ir atėjo į miesto pakraštį – užbaigti kančių ir pasidaryti sau galą. Čia jo netikėtai sutiktas kitas žmogus – visai kito likimo. Jis sėkmingas, turi viską, apie ką svajojo, tačiau ir jis nebemato priežasčių toliau gyventi.

Abu jie turi dėl ko pasiskųsti, bet ar yra pasiruošę ką nors keisti?

„Pagrindiniai spektaklio herojai – pliusas ir minusas, pietūs ir šiaurė. Jiems susidūrus, atsiskleidžia visas pjesės grožis ir filosofija. Kuris iš jų dviejų yra tikrasis nelaimėlis?

Jie bando vienas kitą suprasti ir įtikinti, kad vienam teko sunkesnis likimas, nei kitam. Ir čia ateina moteris – galime laikyti ją ir mirtimi, ir lemtimi...

Ji nusprendžia su jais pažaisti, patikrinti, ar jų žodžiai ir planai tėra tuščios kalbos, ar jie tikrai nebenori gyventi“, – pasakoja jau trečią spektaklį šį sezoną KJT statantis režisierius Paulius Pinigis.

Nors pjesė „Vasaros diena“ parašyta trims aktoriams, šiame muzikaliame spektaklyje jų bus gerokai daugiau – dvylika. Be pagrindinių herojų scenoje veiks ir tarp žemės ir dangaus pakibusios būtybės.

Galima laikyti juos angelais sargais ar mūsų pasąmonės sergėtojais, mintimis ir ženklais, kuriuos pastebime kasdienybėje, tačiau sunkiai galime paaiškinti.

Absurdo komedijoje komiškai ir muzikaliai sprendžiama gyvenimo prasmės lygtis. Kol angelai sargai siunčia herojams vilties ženklus, mistiška mirties figūra taip pat atlieka savo darbą.

Tai vasaros diena, kurioje sudėtingiausių būties klausimų netrukdo spręsti nei šokiai, nei dainos, nei absurdiškiausios situacijos. Skirtingi gyvenimų scenarijai spektaklio herojus atvedė į tą patį tašką – jame jie kartu ieško grožio ir vilties gyventi.

Spektaklyje bus nemažai miuziklo elementų, prie kūrybinės komandos prisideda Šeiko šokio teatro narys, choreografas Mantas Ūsas. Muziką spektakliui kūrė jaunosios kartos kompozitorė, muzikantė ir aktorė Adolfina Kunčiūtė.

Režisierius P. Pinigis spektaklyje „Vasaros diena“ bendram darbui subūrė jauniausią Lietuvos teatro profesionalų kartą ir jau patyrusius aktorius. Pagrindinius vaidmenis čia kuria jaunosios kartos aktoriai, studijas ką tik baigę Aurimas Bareikis ir Kamilė Pilibaitytė.

Kartu su jais scena dalijasi patyrę KJT trupės nariai: muzikalusis Gytis Šimelionis ir šiemet dvejose „Sidabrinų gervių“ kategorijose nominuota aktorė Laima Akstinaitė ir kiti.

Spektaklio „Vasaros diena“ premjera gegužės 31 dieną vyks Kulių kultūros centre, „Sofijos pavasario“ festivalio metu. Bilietus platina bilietai.lt.

Daugiau informacijos: www.kjt.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder