Klaipėdoje rengiamas ypatingas grupės „8 Kambarys“ koncertas, kuris bus verčiamas į gestų kalbą

Viena ryškiausių šalies repo grupių „8 Kambarys“ ruošiasi ambicingam projektui. Klaipėdoje, 2021 metais paskelbtoje Europos jaunimo sostine, grupė ruošia unikalų projektą – jau rugpjūčio 21 d. įvyks koncertas, kuris bus verčiamas į gestų kalbą. Panašu, kad tai bus pirmą kartą Lietuvoje įvyksiantis gyvas koncertas, pritaikytas klausos negalią turintiems asmenims.

Jau tradicine vasaros koncertų erdve tapusi vieta – Klaipėdos Elingas, žada miestiečius ir miesto svečius pradžiuginti dar ne vienu kokybišku ir saugiu renginiu.

Pasak „8 Kambarys“ grupės narių Deivido Alejūno – Corsalio ir Karolio Talučio – Talaz, scena, kurioje pasirodys rugpjūčio 21 dieną, turi išskirtinę energiją, o vertimo į gestų kalbą rezultatas intriguoja ir pačius atlikėjus.

Klaipėda turi išskirtinę energiją, čia visada malonu grįžti ne tik koncertuoti, bet ir pailsėti. Elingo scena išsiskiria nuo kitų tiek prišvartuoti, tiek iškelti į krantą laivai sustiprina Klaipėdos atmosferą.

O šiais metais mūsų pasirodymas bus ypatingas ne tik naujais kūriniais bei dar labiau išdirbta programa, bet ir galimybe koncertu mėgautis kurčniabyliams. Bus gestų vertėjos, ir mums patiems labai įdomu pamatyti rezultatą“, – pasakoja vaikinai.

Koncerte nuskambės ryškiausios grupės kūrybos dainos, tokios kaip naujausi kūriniai „Kaitra“, „Kaip minimum“, „Nesibaigianti vasara“ ir daugelis kitų.

Versti koncertą į lietuvių gestų kalbą patikėta Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacijos pirmininkei bei jos komandai. Tiesa, vienas iš būsimų vertėjų yra pilnai kurčias, tad prie koncerto dirbanti komanda atkreipia dėmesį, kad negalios nėra priežastis neveiklumui, o priešingai – tai galimybės įsitraukti į įdomias veiklas.

Koncertas yra Klaipėda Europos jaunimo sostinė 2021“ dalis, o juo siekiama didinti kultūros paslaugų prieinamumą jaunimui su klausos negalia, skatinti jų kūrybiškumą bei gerinti sąlygas mažiau galimybių turinčių žmonių į(si)traukimui į kūrybinius procesus.

Bilietus į koncertą įsigyti galima Bilietai.lt, o kurčiųjų organizacijų atstovai, užsiregistravę klkjorganizacija@gmail.com galės renginyje apsilankyti nemokamai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder