Klaipėdos jaunimo teatras pradeda tuzino sezoną

(1)

Šį šeštadienį, rugsėjo 14 d., vienu naujausių spektaklių „Būti Alisa“ Klaipėdos jaunimo teatras „Kultūros fabrike“ pradeda dvyliktąjį teatrinį sezoną. „Būti Alisa“ - tai nauja, vizualiai išskirtinė fantastiško Alisos iš Stebuklų šalies sapno interpretacija, kurią Klaipėdos jaunimo teatre režisavo prancūzų režisierius Didier Girauldon. Šį spektaklį pamatys ne tik Klaipėdos, bet ir kitų Lietuvos miestų žiūrovai.

Klaipėdos jaunimo teatro komanda Lietuvos teatrų padangėje išsiskiria kaip itin glaudžiai dirbanti, produktyvi, su skirtingais režisieriais bendradarbiaujanti aktorių trupė.

Tai kūrėjai, visapusiškai galvojantys apie spektaklius - visi kūrybinio proceso elementai šiame teatre gimsta bendromis pastangomis.

Per 12 veiklos metų Klaipėdos jaunimo teatro spektakliai ne kartą apdovanoti įvairiuose Lietuvos teatrų festivaliuose, o aktoriai pastebėti tiek teatre, tiek ir kino ekrane.

Gastroliuos po Lietuvą

Pasak teatro marketingo ir komunikacijos specialistės Tomos Liutikės, šį sezoną iki naujųjų metų Klaipėdos jaunimo teatras daugiausia dėmesio skirs savo kūrybos sklaidai.

„Pavasarį sukurti spektakliai iki metų pabaigos keliaus po visą šalį, o premjeros numatomos antroje sezono pusėje, jau 2025-aisiais.

Klaipėdos jaunimo teatras su spektakliu „Vasaros diena“ spalį dalyvaus tradiciniame Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje Varėnoje, spektaklį „Gyvenimas dar prieš akis“ pristatys festivalyje „TEATradimai“ Telšiuose", - informavo T. Liutikė.

Žinią apie Klaipėdoje šiemet minimus Švyturio metus Klaipėdos jaunimo teatras po Lietuvą paskleis pristatydamas dar vieną praėjusio sezono naujieną - Pauliaus Pinigio režisuotą monospektaklį „Švyturys“.

Klaipėdoje, Dramos teatre, šis spektaklis bus rodomas rugsėjo 19 d.

Teatro gerbėjai ne viename šalies mieste pamatys ir P. Pinigio režisuotą absurdo komediją „Vasaros diena“ pagal lenkų dramaturgo Slavomiro Mrožeko pjesę.

Tai itin muzikalus, komiškas ir vienas didžiausių Klaipėdos jaunimo teatro spektaklių, nagrinėjantis esminius gyvenimo klausimus.Jame ant scenos pasirodo gausi aktorių komanda.

Didžiulė aktorių komanda

Oficialioje Klaipėdos jaunimo teatro svetainėje matyti, jog šio teatro trupę sudaro 15 aktorių, tačiau, iš tiesų pasak T. Liutikės, teatro aktorių gretos yra perpus didesnės.

Jas pernai papildė 14 pas Klaipėdos jaunimo teatro įkūrėją, aktorių ir režisierių Valentiną Masalskį vaidybos studijas baigusių aktorių.

Vienas iš naujokų Aurimas Bareikis sukūrė vieną iš pagrindinių vaidmenų absurdo dramoje „Vasaros diena“ (rež. Paulius Pinigis). 

Šiame, gegužės pabaigoje, į sceninį gyvenimą išleistame spektaklyje taip pat vaidina jaunieji aktoriai: Kamilė Pilibaitytė, Elzbieta Girkantaitė, Laurynas Luotė, Vilija Matačiūnaitė, Adolfina Kunčiūtė, Osvaldas Tokarevas, Viktorija Valskytė.

Jaunųjų aktorių spektakliai spektakliai: „Menas“, „Chaosas“, „Žmogaus balsas“ buvo įtraukti ir į Klaipėdos jaunimo teatro repertuarą.

Klaipėdos jaunimo teatras išskirtinis dar ir tuo, jog turi savo aktorių merginų muzikinę grupę „Graži ir ta galinga“, kuri kuria publikos ypač mėgstamus koncertus-spektaklius. Naujausia aktorių programa „Mimozos ir sirenos“ rugsėjo mėnesį bus rodoma Vilniuje ir Klaipėdoje.

Taip pat Klaipėdos jaunimo teatras yra vienas iš nedaugelio teatrų, turinčių savo tinklalaidę „Ant liežuvio galo“. 

Tai platforma, padedanti geriau pažinti teatro kolektyvą, už skirtingų personažų besislepiančius aktorius ar užkulisiuose dirbančius komandos narius.

Sėkmingai startavusi praėjusiais metais, tinklalaidė šiemet toliau pildys pokalbių įrašų archyvą - tuo rūpinasi tinklalaidės vedėja ir sumanytoja T. Liutikė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder