Klaipėdos jaunimo teatro „Švyturys“ įsižiebs Vilniuje

Spalio 9 d. 19.00 val., Vilniaus Menų spaustuvėje bus rodomas Pauliaus Pinigio režisuotas Klaipėdos jaunimo teatro (KJT) monospektaklis „Švyturys“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka aktorė ir grupės „Graži ir ta galinga“ narė Marija Žemaitytė.

„Švyturys“ – vienišoje saloje gyvenančio žmogaus istorija, kur „yra sprendžiamas klausimas, kas gyvenime yra tikra ir kas netikra, kas yra fantazija ir kas yra realybė“, – sako spektaklio režisierius.

Spektaklis pastatytas pagal Timotée de Fombelle pjesę tokiu pačiu pavadinimu. 

Tai istorija apie vienatvę, apie žmogų, kuris nežino apie likusį pasaulį, kuris gyvena apsuptas savo mažų prisiminimų, uolų ir paukščių saloje. 

Čia kasdienybė susilieja su metų laikais ir horizontas nuolat persekioja. O realybė ryškiausia, kai užmerkiame akis.

„Nors novelėje pagrindinis veikėjas yra vyras, man pasirodė, jog jis pernelyg švelnus ir tas jo sukurtas pasaulis labai mergaitiškas: triušiukai, cukraus gabaliukai, meilė. 

Todėl šiam spektakliui vaidinti pasirinkau M. Žemaitytę“, – pasakoja P. Pinigis. Veikėja kasdien apsupta neramių jūros vandenų atveria jautriausias savo gyvenimo kerteles ir pasidalina didžiausiais džiaugsmais.

Kaip atrodo žmogaus gyvenimas saloje, iš kurios ištrūksta tik paukščiai, o niekas kitas ir nežino, kokia tamsa būna jūros vidury?

Susitikime jau spalio 9-ąją ir drauge pasinerkime į šią jaudinančią istoriją, kuri primins, kad net ir didžiausioje vienatvėje galima atrasti džiaugsmo bei vilties momentus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder