Alfonsas Lekavičius

Menininkas savo ateitį ant lapo nupiešė dar darželyje

(1)

„Žaidimas spalvinėmis tekstūromis, man - tarsi naujos jausminės kalbos kūrimas, tarsi pasąmoninio judesio gaudymas“, - „Vakarų ekspresui“ sakė klaipėdietis Alfonsas Lekavičius, šią savaitę Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos Galerijoje 13L (II a.) pristatęs savo abstrakčios tapybos darbų parodą.

Parodoje pristatoma akrilinės tapybos nauja abstrakcijų serija. Iš viso parodai pateikti 23 darbai.

Anot A. Lekavičiaus, abstrakti tapyba balansuoja tarp intuityvumo ir tikrovės, todėl neįpareigoja atviram pasakojimui.

"Tiek pats menininkas, tiek parodos lankytojai, žiūrėdami į šiuos darbus, susikuria savo vaizdinius. Tuo abstrakti tapyba ir yra žavi. Abstrakcijų serija pasirinkta neatsitiktinai - mano gyvenime pastaruoju metu buvo daug apmąstymų, tad ši tapyba - ir savotiška terapija.

Tiesa, kurdamas mėgstu klausyti džiazo, bliuzo muzikos, tai savotiškai irgi persiduoda į kūrybą. Skirtingos ritminės garso variacijos padiktuoja netikėtas vaizdines išraiškos formas", - sakė A. Lekavičius.

Menininkas atstovauja jaunajai Lietuvos menininkų kartai ir yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Pats dalyvavo daugiau kaip 20 dailės parodų bei projektų. Dirba skulptūros, tapybos, grafikos srityse. Tai jau jo šeštoji personalinė darbų paroda.

A. Lekavičius yra diplomuotas specialistas - Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete įgijo skulptūros bakalauro laipsnį, o vėliau Šiaulių universiteto Menų fakultete tapo freskos-mozaikos magistru.

„Dar darželyje pajutau, kad užaugęs tapsiu dailininku. Visada piešiau su malonumu - iš pradžių pieštuku, o vėliau pradėjau ir spalvines gamas. Pamenu, kad darželyje ant lapo reikėjo nutapyti, kuo būsiu užaugęs. Aš iškart nesusimąstęs nupiešiau dailininką. Šį įvykį puikiai atsimenu iki šiol“, - „Vakarų ekspresui“ sakė A. Lekavičius.

Alfonso Lekavičiaus akrilinės tapybos darbų paroda Ievos Simonaitytės bibliotekos Galerijoje 13L (II a.) galima grožėtis iki sausio 28 dienos.

FOTO APRASAS TERAPIJA. „Mano gyvenime pastaruoju metu buvo daug apmąstymų, tad ši tapyba - ir savotiška terapija“, - sako menininkas A. Lekavičius.

FOTO APRASAS DARBAI. Keli Alfonso Lekavičiaus darbų pavyzdžiai.

FOTO AUTORIUS Asmeninio archyvo nuotr.

FOTO APRASAS ATIDARYMAS. Šią savaitę Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos Galerijoje 13L (II a.) įvyko klaipėdiečio Alfonso Lekavičiaus abstrakčios tapybos darbų parodos atidarymas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder