Mirė poetas Robertas Keturakis

Antradienį eidamas 87-uosius metus mirė poetas, prozininkas, redaktorius, Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktaras Robertas Keturakis, pranešė Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyrius.

„Daugybė literatų jautė nuoširdžią kūrybinę jo paskatą ir dėmesį. Jis įžvelgdavo talento blyksnius, jais džiaugėsi. Kilnus, doros ir taurumo įsikūnijimas, šviesusis Riteris. Ir gyvenime, ir kūryboje. Nuolat siekė Amžinybės šviesos. Į ją ir nukeliavo. Lenkiamės Jo šviesiam atminimui“, – teigiama skyriaus paskelbtoje užuojautoje.

R. Keturakis gimė 1935 metais Kauno rajone, Jonučiuose, Vilniaus universitete studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą. Nuo 1967-ųjų iki 1991-ųjų jis dirbo žurnale „Nemunas“, vėliau – žurnale „Santara“, „Kauno žinių“ redaktoriumi.

1997–2014 metais R. Keturakis buvo Vytauto Didžiojo universiteto leidyklos vyriausiasis redaktorius, nuo 1998 metų redagavo „Kauno istorijos metraštį“ ir Kauno kunigų seminarijos auklėtinių kūrybos almanachą „Duc in altum“. Jis taip pat daug metų vadovavo Kauno Maironio gimnazijos kūrybinei bendrijai „Sietynas“.

Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje ir Garliavos Jonučių progimnazijoje  įkurti R. Keturakio kabinetai.

Poetas yra išleidęs apie dvi dešimtis eilėraščių knygų, keletą publicistikos, eseistikos knygų, romaną „Kulka Dievo širdy“.

R. Keturakis 1988 metais pripažintas Poezijos pavasario laureatu, 2005 metais apdovanotas ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, yra laimėjęs Jono Aisčio literatūrinę premiją, 2012 metais poetui skirta Vyriausybės kultūros ir meno premija, pernai jam įteiktas pasidabruotas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio medalis ir Kauno rajono garbės ženklas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder