Naujasis Kultūros skyriaus vedėjas - menininkas Paulius Ignatavičius

Klaipėdos miesto kultūros lauko dalyviai pagaliau gali lengviau atsikvėpti, nes po beveik penkis mėnesius trukusios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo paieškos šias pareigas nuo balandžio 8 dienos pradėjo eiti konkursą laimėjęs Paulius Ignatavičius.

Kultūros skyriuje tarpuvaldis tęsėsi nuo 2023 m. spalio 12 d., kai iš vedėjos pozicijos pasitraukė Eglė Deltuvaitė, vadovavusi skyriui penkerius metus.

Po jos laikinai Kultūros skyriui vadovavo vyriausioji specialistė Kristina Skiotytė-Radienė, kuri buvo viena iš pretendenčių žiemą skelbtame konkurse Kultūros skyriaus vedėjo vietai užimti, tačiau jo nelaimėjo.

2024 m. sausio 19 d. buvo paskutinė K. Skiotytės-Radienės darbo diena Kultūros skyriuje, o nuo sausio 22-osios jam laikinai vadovauti paskirta Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Germinta Patašiūtė.

P. Ignatavičius Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje yra įgijęs meno studijų srities, teatro ir kino krypties aukštąjį universitetinį išsilavinimą, magistro laipsnį. 2023 metais jam suteiktas meno daktaro laipsnis.

Režisierius, aktorius P. Ignatavičius yra dirbęs Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Valstybiniame Šiaulių dramos teatre, OKT Vilniaus miesto teatre.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės tinklalapyje skelbiamos informacijos, darbą pradedantis naujasis Kultūros skyriaus vedėjas pirmiausia sieks dialogo su visais Klaipėdos miesto kultūros lauko dalyviais, tam, kad būtų užtikrintas ne tik sklandus kultūros įstaigų darbas, kultūrinė ir meninė kokybė, bet ir būtų auginama bei puoselėjama Klaipėdos kultūra nacionaliniu ir tarptautiniu mastu bei skatinamos naujos meninės idėjos ir inovatyvūs jų įgyvendinimo modeliai, kurie galėtų kurti harmoningą, gyvą augančio miesto veidą ir kurtų pridėtinę vertę kiekvienam miestiečiui.

Pagrindinės Kultūros skyriaus vedėjo veiklos kryptys - dalyvauti formuojant ir įgyvendinti Savivaldybės ir valstybės kultūros politiką, vykdyti teisės aktų, reglamentuojančių kultūros plėtrą regionuose, priežiūrą savivaldybės teritorijoje, užtikrinti tinkamą savivaldybės kultūros įstaigų veiklą, jų paslaugų įvairovę ir sudaryti sąlygas privačių iniciatyvų kūrybinių procesų plėtrai.

Interviu su naujuoju Kultūros skyriaus vedėju P. Ignatavičiumi skaitykite artimiausiuose „Vakarų ekspreso“ numeriuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder