Vienos eglutės jau įžiebtos, kita laukia savo eilės

Ievos Simonaitytės bibliotekos kiemelyje vakar buvo įžiebta 40 eglučių. Tai rekordinis jų skaičius per 8 metus. Šeštadienį Teatro aikštėje bus įžiebta ir miesto eglė. Organizatoriai labai tikisi, kad minios klaipėdiečių nesuplūs į aikštę, kad žmonės elgsis protingai, nes renginys bus transliuojamas tiesiogiai internetu.

Rekordinis eglučių skaičius

Tradicinis bibliotekos renginys „Kalėdų eglučių kiemelis“ suburia Klaipėdos miesto ir viso regiono bendruomenes, organizacijas, įstaigas. Jis vyksta jau 8 metus gruodžio ir sausio mėnesiais.

Bibliotekos darbuotojai džiaugėsi, kad šiemet per kiemelio atidarymą gruodžio 9 d. 18 val. eglutės stovėjo ne ant žalios žolės, o ant sniego, kad šiemet sąlygos leido susitikti ir saugiu atstumu apžiūrėti eglutes gyvai bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje. Pernai eglučių kiemelis buvo virtualus, konkursas ir bendruomenių pasirodymas vyko „online“.

Kiemelyje eglučių nebeliks sausio 14 d. Tad visą šį laikotarpį klaipėdiečiai gali jomis grožėtis bibliotekos darbo valandomis ir vakarop - jos bus įžiebtos.

"Šiemet Kalėdų eglučių kiemelis skirtas tvarumo idėjai.

Svarbiausia ne pati eglutė, o bendruomenės sutelkimas kurti tvarias idėjas.

Šių metų eglutės yra išskirtinės tuo, kad naudojamos labai natūralios medžiagos: medis, jūros nuplauti pagaliukai, antram gyvenimui pritaikytos konservų dėžutės ir kt. Įdomi Paupių ir Gindulių bendruomenių narių ir jų kolegų iš Vilniaus sukurta vaikystės žaisliukų Kalėdų eglutė„, - “Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė Laura Juchnevič.

Visi norintieji balsuoti už patikusias eglutes gali tai padaryti atvykę į biblioteką, užpildę formą ir palikę ją registratūroje ir svetainėje www.egluciukiemlis.lt. Renginio pabaigoje sausį tradiciškai bus apdovanojami visi laimėtojai.

Teatro aikštė bus visiškai kitokia

Ateinantį šeštadienį, gruodžio 11 d., klaipėdiečiams bus labai smagu pasimatyti gyvai eglutės įžiebimo šventėje po metų pertraukos. Instaliacijomis Teatro aikštėje bus galima grožėtis visą mėnesį, iki sausio 10 d.

„Suteiksime galimybę stebėti įžiebimo renginį ir internetu tiesiogiai. Taigi bus dvi galimybės, kiekvienas galės rinktis, kas jam geriau“, - „Vakarų ekspresui“ sakė VšĮ „Klaipėdos šventės“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Živilė Putnienė ir pridūrė, kad dėl šio renginio organizavimo buvo tariamasi su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovais. Pagrindinis jų reikalavimas - užtikrinti galimybę renginį stebėti internete.

Renginys Teatro aikštėje prasidės šeštadienį 17 val. Jo trukmė - pusvalandis.

„Klaipėdos švenčių“ praktika rodo, kad tokia trukmė yra optimali, nes uostamiesčio orai nenuspėjami. Jeigu būtų šalčiau, tiek laiko galės išbūti ir mažiausi renginio žiūrovai", - sakė Ž. Putnienė.

Jos teigimu, šeštadienį įvyks ne tik mažosios eglutės stebuklas, stebuklų ir netikėtumų bus daug. "Teatro aikštė bus visiškai kitokia negu iki šiol. Ji lyg ir nemaža, bet šį kartą atsiras daug papildomų instaliacijų, vietos joje bus mažiau.

Patys žmonės galės pajusti, ar tai pateisino ir mūsų, ir jų lūkesčius. Vietoje šviečiančių girliandų bus daug Lino Kutavičiaus smilgų - apie 30.

Atsiras ir latvio Janio Petersons šviesos tunelis, dedikuotas miesto 770 metų jubiliejui, kuris bus kitais metais.

Anikės fontanas paskęs burbuluose. Tą instaliaciją pavadinome „Veidrodinės Anikės Kalėdos“.

Pagrindinis švenčių simbolis - mažoji eglutė ir ją saugantis didžiųjų eglių konstruktyvas. Viskas nušvis šventinį vakarą skambant muzikiniams sveikinimams. Žinoma, bus ir Kalėdų Senelis", - pasakojo renginio organizatorių atstovė.

Pasak Ž. Putnienės, šiemet eglutės įžiebimo šventė bus labai muzikali, su gražiausiomis kalėdinėmis melodijomis. Muzikinius kūrinius dovanos Evelina Šmelionė, Karolis Rupkus, Edmundas Kučinskas, Beata Ignatavičiūtė, grupė „Voiceless“, jaunosios kartos atlikėjas Vilius Popendikis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder