„auGalingas iššūkis“: burokėlių kepsneliai su avižomis

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Reikės:

50 g avižinių dribsnių

240 g virtų ar konservuotų avinžirnių

3 a. š. džiovintų krapų arba kelių šakelių šviežių

3 česnako galvučių

1 nedidelio burokėlio (apie 300 g)

1 a. š. druskos

1 a. š. ciberžolės

1/2 a. š. pipirų

25 g avinžirnių miltų

1/8 a. š. aitriosios paprikos miltelių

1 v. š. aliejaus

Kaip gaminti:

1. Buroką nulupame, supjaustome ir kartu su prieskoniais bei česnaku sutriname kokteilinėje ar maisto smulkintuve.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame burokėlių masę. Kepame 5–7 minutes.

3. Likusius ingredientus sudedame į smulkintuvą ar kokteilinę ir susmulkiname. Sumaišome su burokėlių mase. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.

Skanaus!

Šįkart už receptą dėkojame Rimai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.

 

Burokėlių kepsneliai su avižomis  © Organizatoriai nuotr.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder