Reikės:
50 g avižinių dribsnių
240 g virtų ar konservuotų avinžirnių
3 a. š. džiovintų krapų arba kelių šakelių šviežių
3 česnako galvučių
1 nedidelio burokėlio (apie 300 g)
1 a. š. druskos
1 a. š. ciberžolės
1/2 a. š. pipirų
25 g avinžirnių miltų
1/8 a. š. aitriosios paprikos miltelių
1 v. š. aliejaus
Kaip gaminti:
1. Buroką nulupame, supjaustome ir kartu su prieskoniais bei česnaku sutriname kokteilinėje ar maisto smulkintuve.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame burokėlių masę. Kepame 5–7 minutes.
3. Likusius ingredientus sudedame į smulkintuvą ar kokteilinę ir susmulkiname. Sumaišome su burokėlių mase. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Skanaus!
Šįkart už receptą dėkojame Rimai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.
Burokėlių kepsneliai su avižomis © Organizatoriai nuotr.
Rašyti komentarą