Burgeriams ir mėsai: svogūnų marmelado receptas

Burgeriams ir mėsai: svogūnų marmelado receptas

Šį marmelado receptą šaldytuve galima laikyti iki mėnesio. Pastaba: jis ilgai išsilaikys tik tada, jei stiklainis nebus atidarytas.

Reikės: 

Svogūnai - 1 kg

Rafinuotas saulėgrąžų aliejus - 4 šaukštai. 

Čiobrelis, šakelė - 4 vnt.

Balzaminio acto - 2 valg. š.

Cukrus - 2 valg. š.

Druska - pagal skonį

Paruošimo būdas:

Svogūną (geriau violetinį) supjaustykite pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir išdėliokite svogūnus.

Po uždaru dangčiu troškinkite svogūnus su druska, kol suminkštės.

Sudėkite čiobrelius, balzaminį actą ir cukrų, padidinkite kaitrą iki maksimalios ir išgarinkite visą skystį (apie 1 val.).

Padidinkite kaitrą ir pakaitinkite iki uogienės ir (arba) marmelado konsistencijos.

Paruoštą marmeladą supilkite į sterilizuotą stiklainį ir užsukite dangtelį. Laikykite šaldytuve apie mėnesį.

Parengta pagal užsienio spaudą

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder