Pasak jos, skanu – nebūtinai turi būti brangu, o renkantis privačių prekių ženklų produktus, keturių asmenų šeimą galima pamaitinti ir už 6 Eur.
Tai, kad privačiais prekių ženklais pažymėtos prekės sulaukia didesnio dėmesio, pastebi ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ji teigia, kad pastaruoju metu labiausiai auga šios kategorijos pieno produktų pardavimai.
„Pastebime, kad privačių prekių ženklų produktai vis labiau vertinami ir mėgstami pirkėjų, ypač tų, kurie tikslingai ieško priemonių, leidžiančių sutaupyti. Be to, atkreipia dėmesį ne tik į kainą, bet ir kokybę.
Tendencijos rodo, kad pirkėjai dažnai renkasi privačiomis etiketėmis pažymėtas bakalėjos prekes, o praėjusiais metais labiausiai augo taip žymėtų pieno kategorijos produktų: sviesto, kefyro, pieno – pardavimai“, – sako V. Budrienė.
Dietistė, nuomonės formuotoja Indrė Trusovė pasakoja, kad į maisto planavimą, apsipirkimą bei gaminimą dažniausiai įsitraukia visa jų šeima.
„Esame keturių asmenų šeima – aš, mano vyras Rytis ir du vaikai. Amandai – aštuoneri, Denui – dveji metai. Vyresnėlė lanko mokyklą, antrąją klasę, o mažasis – darželinukas. Visa šeima labiausiai mėgstame leisti laiką kartu, keliauti, gaminti maistą ir jį ragauti.
Mažasis Denas labai mėgta suktis virtuvėje: maišyti blynus, kočioti tešlą ir kepti picą. Esame daug dirbantys ir nuolat besimokantys tėvai, tad laiko, praleisto kartu su visa šeima, niekada nebūna per daug. Net įprastą apsipirkimą paverčiame bendra pramoga“, – pasakoja ji.
Žinoma moteris sako, kad norėdama sveikai, subalansuotai, skaniai ir pigiai pamaitinti šeimą – visuomet atkreipia dėmesį į privačiais prekių ženklais pažymėtų produktų lentynas, tačiau vien tik to neužtenka. Pasak jos, norint sutaupyti, ne ką mažiau svarbus yra ir pirkinių planavimas.
„Norint sutaupyti, gaminti namuose neužtenka – patiekalus būtina planuoti iš anksto. Savaitės maisto meniu padeda užtikrinti įvairovę, apsaugo nuo maisto švaistymo ir leidžia net prabangesnius patiekalus paruošti pigiau – turint bent kelių dienų planą, lengviau pasinaudoti įvairiomis akcijomis“, – pabrėžia nuomonės formuotoja.
Dažnai virtuvėje besisukanti moteris sako, kad į maisto gaminimą svarbu pažiūrėti kūrybiškai. Net tokius, iš pažiūros, kasdienius produktus, kaip grikius ar vištieną – galima paruošti labai įvairiai.
„Skanu, nebūtinai turi būti brangu. Pasitelkus kūrybingumą, iš paprasčiausių produktų kaskart galima susikurti vis naujus derinius. Pavyzdžiui, ar kada bandėte pagaminti gardų vištienos ir grikių troškinį? Ieškodama produktų šiam patiekalui, neviršijau 6 eurų sumos, tačiau tikrai nustebinau ir pradžiuginau šeimą“, – sako ji ir dalijasi minėto troškinio receptu.
Pasak I. Trusovės, šį patiekalą pasigaminti labai paprasta, o produktų proporcijos sudarytos taip, kad sočiai pavalgyti galėtų keturių asmenų šeima.
Grikių ir vištienos troškinys
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 100 g grikių kruopų
- 1 didelės morkos
- 2 vištienos ketvirčių
- Žiupsnio druskos, pipirų
- Saujelės petražolių
Troškinio gaminimo eiga susideda iš vos 5 paprastų etapų:
- Pirmiausia apvirkite vištienos ketvirčius, tuomet mėsą nuimkite nuo kaulų ir susmulkinkite.
- Išvirkite grikius, vadovaudamiesi virimo instrukcija, nurodyta ant pakuotės.
- Sutarkuokite morką ir ją apkepinkite keptuvėje.
- Viską sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
- Apkepą papuoškite smulkintomis petražolėmis.
Rašyti komentarą