O kad patiekalas būtų dar gaivesnis – žuvį, pavyzdžiui, lašišą, galima derinti ne tik su įvairiomis šviežiomis ar grilintomis daržovėmis, bet ir vaisiais.
Vaisiai – netikėtas priedas prie žuvies
Ieškantys įmantresnių skonių ar dar neatrastų patiekalų su žuvimi turėtų pamėginti ją derinti su vaisiais.
Žuvis, pavyzdžiui, lašiša, – gana universalus produktas, kurį galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais.
Lašiša puikiai dera tiek su aštriais čili pipirais ar japoniška miso pasta, tiek patiekta su tradicinėmis agurkų ir pomidorų salotomis, bulvėmis, ryžiais kuskusu ar labiau netikėtomis bolivinės balandos kruopomis.
Visgi, prie s žuvies puikiai dera ir vaisiai: citrusai, obuoliai, mangai ar ananasai.
Saldūs ar rūgštūs priedai suteikia žuvies patiekalams unikalumo.
Jeigu nenaudojate šviežių vaisių, saldumo pridėti gali įvairiausi ruduoju cukrumi pagardinti marinatai, apelsinų sultys ar klevų sirupas, o rūgštumo – įvairių rūšių actas.
Visgi, jeigu lašišą pasirinkote gaminti su vaisiais, juos prie žuvies patiekti galima labai įvairiai – iš jų gaminti salotas, salsas, netgi kepti ant grilio.
Gaminkite salotas, padažus, kepkite ant grilio
Garnyrą ar padažą, kuris tiks prie lašišos, labai nesudėtinga pasigaminti. Vaisiai, žinoma, puikiai tinka įvairiausioms salotoms.
Visgi, derinant žuvį ir vaisius galima paeksperimentuoti.
Pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai, tokie kaip citrinos ar žaliosios citrinos, dažniausiai naudojamos padažams.
norite ryškesnio patiekalo skonio, padažą galite pasigaminti iš grietinėlės ir citrinos.
O jeigu mėgstate azijietiškus skonius, padažui naudoti galite augalinį kokosų gėrimą.
Padažą su kokosų augaliniu gėrimu galima pasigaminti labai paprastai.
Tereikės kokosų gėrimo, žaliosios citrinos, poros šaukštų pomidorų padažo, smulkiai supjaustyto svogūno, česnako, raudonėlio bei čili pipiro.
Čili pipirus, svogūną ir česnaką reikėtų pakepinti keptuvėje, tuomet supilti kokosų gėrimą, pomidorų padažą, išspausti citrinos sulčių, suberti raudonėlius, viską pagardinti druska bei pipirais ir patroškinti, kol sutirštės.
Galiausiai į gautą padažą galima dėti žuvį ir ją kepti orkaitėje arba padažą paprasčiausiai užpilti ant jau paruoštos žuvies.
Ananasas, anot jos, prie žuvies labiausiai tinka keptas grilyje. Mat šitaip paruoštas jis įgauna nepaprasto skonio.
Ananasai puikiai tinka kepsninėms.
Rekomenduojama juos supjaustyti trikampiais ir palikti žieveles.
Taip pat įtrinti ruduoju cukrumi, žaliosios citrinos sultimis ar raudonųjų paprikų milteliais – po kelias minutes ant grotelių kepinami vaisiai netruks paskleisti aromatą, o cukrus ims karamelizuotis.
Dalijamės dar keliais garnyrais puikiai tiksiančiais prie lašišos.
Kuskuso salotos su feta ir persikais
Jums reikės:
- 250 g kuskuso
- 250 ml vandens
- 1⁄2 a. š. druskos
- 1⁄4 a. š. maltų įvairiaspalvių pipirų
- 1 citrinos sulčių ir jos tarkuotos žievelės
- 400 g persikų
- 2 v. š. smulkintų petražolių lapelių
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 150 g fetos sūrio
Gaminame:
Į verdantį vandenį suberkite druską ir juo užpilkite kuskusą.
Uždenkite ir palikite pastovėti 5–7 minutes, kad kuskusas išbrinktų bei sugertų skystį.
Apibarstykite pipirais ir palikite atvėsti.
Persikus supjaustykite skiltelėmis, o fetą kubeliais.
Atvėsusį kuskusą apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, suberkite petražolių lapelius ir citrinos žievelę.
Viską išmaišykite, tada sudėkite persikų skilteles ir fetą. Patiekite iš karto.
Apelsinų salotos su riešutais
Jums reikės:
- 150 g šviežių špinatų
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- 2 apelsinų
- 30 g graikinių riešutų
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinų sulčių
- 1 v. š. medaus
Gaminame:
Paruoškite padažą: į dubenėlį supilkite medų, alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite.
Apelsinus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
Graikinius riešutus pasmulkinkite prispausdami peilio geležte.
Į salotų indą sudėkite špinatus, apelsinus, riešutus bei sūrį, viską apliekite padažu, išmaišykite ir skanaukite.
Keptos slyvos
Jums reikės:
- Slyvų
- Mėgstamo aliejaus
- Druskos
- Pipirų
- Čili prieskonių
Gaminame:
Pirmiausia iki vidutinės ugnies įkaitinkite kepsninę.
Tuomet groteles švelniai patepkite aliejumi.
Nuplaukite slyvas, jas pepjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus.
Prieš dedant slyvas ant grilio jas šiek tiek patepkite aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir vartydami pakepkite apie 5 minutes.
Rašyti komentarą