Etninių virtuvių padažai jūsų patiekalams suteiks neeilinio skonio: Siračos receptas, kurį pamėgs visi!

„Šis padažas pasižymi ne tik universalumu, bet ir puikiai subalansuotų įvairių skonių natų gausa – sūrumu, aštrumu ir saldumu. Šiek tiek panašumų jis turi su japonišku terijakio padažu, kuris taip pat naudojamas kepant maistą ant grotelių ir norint suteikti jiems daugiau skonio ir gražų blizgesį", – teigia B. Baratinskaitė.

Norintys aštrumo gali rinktis „Tabasco" ar siračos padažą. Įdomu, kad pirmasis – iš aštrių pipirų, acto ir druskos gaminamas „Tabasco" buvo sukurtas JAV, tačiau pavadinimą gavo nuo to paties vardo valstijos Meksikoje.

Tuo metu iš žolelių, citrusinių vaisių, paprikų ir žuvies padažo gaminamas ir mažiau rūgštus nei kiti pietryčių Azijos padažai, sirača turi indonezietiškas šaknis, tačiau prie jo išpopuliarėjimo visame pasaulyje prisidėjo veikla užsienyje.

Ta proga maisto gamybos ekspertė dalijasi aštriosios siračos receptu, kurį pamėgs ne tik karščiu alsuojančių patiekalų mėgėjai, bet ir tie, kurie iki šiol vengė aštrumo:

Naminė sirača

Reikės:

2,5 l negazuoto mineralinio vandens,

125 g druskos,

500 g aitriųjų paprikų,

1 česnako galvutės,

150 ml obuolių acto,

100 g rudojo cukraus.

Gaminimas:

Į didelį indą supilkite vandenį ir druską.

Viską maišykite, kol druska vandenyje ištirps.

Nesmulkintas paprikas sudėkite į vandenį.

Viską uždenkite maistine plėvele ir palikite „pastovėti" 10 dienų.

Tik nepamirškite kasdien atidaryti indo ir pamaišyti paprikų vandenyje.

Praėjus 10 dienų, ištraukite aitriąsias paprikas iš vandens, gerai jas nusausinkite ir nuimkite jų stiebelius.

Suberkite jas į maisto smulkintuvą drauge su lupto česnako skiltelėmis, actu ir cukrumi.

Viską gerai sumalkite.

Galite paragauti – jeigu norisi, įdėkite daugiau cukraus arba druskos.

Tada belieka padažą sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždaryti ir laikyti šaldytuve nors ir iki 12 mėnesių.

Skanaus!

Raktažodžiai
Sidebar placeholder