Jau ilgą laiką visuomenėje vyrauja stereotipai apie sveiką ir nesveiką maistą. Tačiau medikai nusprendė išsklaidyti kai kuriuos klaidingus įsitikinimus ir įvardijo devynis maisto produktus, kurie yra sveikesni, nei manote.
Andrew Weil Integracinės medicinos centro direktorius daktaras Stephenas Dahmeris "Vogue" sakė, kad tokiose gėrybėse kaip šokoladas, sūris ir kava yra žmogaus organizmui reikalingų maistinių medžiagų.
Bulvės, kiaušiniai, sviestas, nenugriebtas pienas, riešutai ir riebi žuvis taip pat pateko į sveikųjų sąrašą.
Pasak daktaro Dahmerio, bulvės turi blogą reputaciją dėl didelio angliavandenių kiekio. Tačiau tyrimų duomenimis, jose taip pat gausu flavonoidų, karotinoidų ir fenolinių rūgščių, kurios atlieka svarbų vaidmenį saugant nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio.
Ši daržovė taip pat gerina jautrumą insulinui ir gali būti naudinga žarnyno mikrobiomui.
Kiaušiniai, kurių kai kurie žmonės vengia dėl didelio cholesterolio kiekio, yra puikus baltymų šaltinis ir juose gausu tokių maistinių medžiagų kaip cholinas, biotinas ir vitaminas A.
Sūris ir sviestas turi bendrą vardiklį: juose yra sveikų riebalų ir jie stiprina imuninę sistemą.
"Šiuose maisto produktuose gausu probiotikų, kurie palaiko žarnyno sveikatą ir imuninės sistemos funkciją. Ilgą laiką fermentuoti maisto produktai buvo ignoruojami arba jų buvo vengiama, nepaisant to, kad jie gali pagerinti virškinimo sistemos sveikatą ir bendrą savijautą", - pažymi Dahmer.
Rašyti komentarą