Visų pirma, namų tobulinimo ekspertė Melissa K. Norris pažymėjo, kad duoninės dažnai yra nepatogios ir virtuvėje užima daug vietos, rašo Express.
„Duoninių dėžių trūkumas yra tas, kad jos užima daug vietos, todėl jos gali būti ne pats geriausias pasirinkimas tiems, kurie neturi papildomos vietos virtuvėje“, - aiškino ekspertė.
Pasak jos, geriausias būdas išlaikyti duoną šviežią be duoninės - ją suvynioti, nes jai reikia apsauginio sluoksnio nuo oro ir drėgmės.
Duoną taip pat galima įvynioti į maistinę plėvelę, tačiau ji nėra labai praktiška ir ją reikia dažnai keisti.
Taip pat galite naudoti medvilninius maišelius, tačiau jie neapsaugos duonos taip veiksmingai kaip lininiai maišeliai.
„Lininis audinys yra geresnis už medvilninį, kai kalbama apie duonos laikymą, dėl kelių priežasčių.
Jis gaminamas iš lino, kuris taip pat yra graži gėlė, tačiau jį lengviau auginti nei medvilnę įvairesnėje aplinkoje.
Lininis audinys yra tvirtesnis už medvilninį, todėl namų virtuvėje tarnaus ilgiau.
Nors medvilnė gerai šalina drėgmę, šioje srityje linas turi nedidelį pranašumą, todėl jis laimi tarp šių dviejų medžiagų, - pažymėjo Melisa.
Taigi duona išliks šviežia daug ilgiau, jei laisvai suvyniosite ją į lininį audeklą ir padėsite sausoje virtuvės vietoje.
Tačiau turite įsitikinti, kad duonos laikymo vieta taip pat yra vėsi, nes pelėsis veši šiltoje ir drėgnoje aplinkoje.
Ekspertas taip pat pataria duoną laikyti virtuvėje arba stalčiuje, kuris yra atokiau nuo orkaitės ar kitų karštų prietaisų.
Kartu Melissa rekomenduoja nelaikyti duonos šaldytuve, nes dėl šalčio ji greičiau išdžiūsta, todėl ima gesti.
„Atrodo, kad duonos laikymas šaldytuve prailgina jos galiojimo laiką, tačiau dėl žemos temperatūros duona greičiau pasensta“, - sakė ekspertė.
Taigi, jei laikysitės šio laikymo būdo, duoną galima laikyti septynias dienas, tačiau jei reikia ją laikyti ilgiau, galite ją užšaldyti.
Rašyti komentarą